Bachelet tager stor føring ved præsidentvalg

Med 29 procent af stemmerne optalt fører Michelle Bachelet over barndomsvennen, Evelyn Matthei

Socialisten Michelle Bachelet har fået næsten 63 procent af stemmerne ved præsidentvalget i Chile, efter 29 procent af stemmerne er optalt, oplyser valgkommissionen.

Hendes konservative modstander, Evelyn Matthei, står til knap 37 procent af stemmerne.

Den 62-årige Bachelet, der var landets første kvindelige præsident fra 2006 til 2010, fik knap 47 procent af stemmerne i første runde, hvilket ikke var tilstrækkeligt til at undgå en anden runde.

Evelyn Matthei har været minister under den siddende præsident, den ultrakonservative milliardær Sebastian Piñera.

De to kvinders opgør har været specielt, fordi de er barndomsvenner og uden egen vilje kom til at stå på hver deres side i en dramatisk periode i Chiles historie.

Matthei er datter af general Fernando Matthei, som var en god ven af Michelle Bachelets far, general Alberto Bachelet. Generalerne og deres familier stod hinanden meget nær helt frem til general Augusto Pinochets militærkup 11. september 1973.

Kuppet, der afsatte præsident Salvador Allende, rev venskabet i stykker. Fernando Matthei kom til at tilhøre inderkredsen af Pinochets militærjunta, mens Alberto Bachelet stillede sig på Allendes side. Bachelet blev torteret og døde seks måneder senere.

0 kommentarer
Vis kommentarer