Putin skamroser Foghs afløser

I et tv-interview understreger Vladimir Putin, at det er op til Vesten at sørge for forbrødring med Rusland

Putin roser Anders Foghs afløser i NATO, Jens Stoltenberg. (Foto: AP)
Putin roser Anders Foghs afløser i NATO, Jens Stoltenberg. (Foto: AP)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, afslørede forleden, at han har et anstrengt forhold til Natos afgående generalsekretær, danske Anders Fogh Rasmussen.

I et tv-interview, der udsendes senere lørdag, fortæller Putin, at han har det lige omvendt med den kommende Nato-generalsekretær, den tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg.

- Vi har et særdeles godt forhold, og vi har også personlige relationer. Dette (Stoltenberg, red.) er en meget seriøs og ansvarlig person, siger Putin til den statsstyrede russiske tv-kanal Rossiya television station.

- Men lad os nu se, hvordan han opbygger relationer i sit nye embede.

Under sin årlige spørgesession på russisk tv i torsdags hævdede præsidenten, at Anders Fogh Rasmussen, som dansk statsminister hemmeligt optog en privat samtale, han og Putin havde med hinanden, og derefter lækkede den til pressen.

I lørdagens tv-interview understreger den russiske præsident desuden, at han ikke ser nogen grund til, at forholdet mellem Rusland og Vesten ikke kan forbedres. Men det er ifølge Putin op til Vesten at skabe forbrødring.

- Jeg synes ikke, at der skulle være noget til hinder for en normalisering og et normalt samarbejde med Vesten. Men dette afhænger ikke af os. Eller rettere ikke udelukkende af os. Det afhænger af vores partnere.

Putin nævner ikke, hvad der skal til fra de vestlige lande, før Rusland vil række en forsonende hånd ud.

Men fredag nævnte en af præsidentens talsmænd, at den manglende respekt fra Vesten fylder meget hos russerne. Rusland føler sig angiveligt behandlet som "den skyldige skoledreng".

Det var Ruslands nylige annektering af Krim-halvøen fra Ukraine, som udløste krisen med Europa og USA.

Siden har prorussiske aktivister besat adskillige offentlige bygninger i flere østukrainske byer, og Rusland mistænkes for at være i færd med at indlemme store dele af Ukraine i Den Russiske Føderation.

0 kommentarer
Vis kommentarer