Folkebevægelsen om video: Folketinget manipulerer også

Både Folketinget og Erhvervsministeriet manipulerer om patentdomstol, mener Folkebevægelsen mod EU.

Det er ikke kun Erhvervs- og Vækstministeriet, der ifølge Folkebevægelsen mod EU manipulerer befolkningen op til afstemningen om den fælles patentdomstol.

Også Folketinget manipulerer, mener Folkebevægelsens spidskandidat, Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen mod EU har sammen med fagforbundet Prosa klaget over en informationsvideo fra Erhvervsministeriet, der fortæller, at danske virksomheder ikke behøver at søge patent i alle EU-lande, men kan nøjes med at gå via patentdomstolen, hvis der stemmes ja ved folkeafstemningen den 25. maj.

Mærke-ligt: Hans Bjerregaard har snart samlet mærker nok til en elpisker, selv om han aldrig er i køkkenet. Foto: Jonas Olufson Meninger Rabatmærke-helvedet

- Når man kigger på det informationsmateriale, som de kalder det i ministeriet, så er det svært at konkludere andet end, at man skal stemme ja, ellers er man en idiot, siger Rina Ronja Kari.

- Mit problem er, at der faktisk er gode argumenter for at stemme nej, men det er fuldstændig udeladt i deres kampagne. Havde det været Socialdemokraterne, der stod bag den, så havde det været helt i orden. Men det er manipulation, når det er ministeriet, der gør det, siger hun.

Spørgsmål: Er der noget i videoen, der er forkert?

- Det er svært at sige, at der er noget, der er forkert, men der mangler bare den anden sides mange argumenter imod patentdomstolen.

- Vi er bekymrede for, hvad man får lov til at tage patent på. Det gælder eksempelvis forskellige slags grøntsager og ikke mindst på software. I dag anerkender vi ikke den slags i Danmark, men hvis vi overlader det til domstolen, så mister vi den demokratiske kontrol, siger hun.

Se også: Messerschmidt: Er det mon lidt racistisk?

På Folketingets hjemmeside står der ellers om patentdomstolen, at patenter om software "ikke ændres med den europæiske patentreform".

Spørgsmål: Er det så også manipulerende?

- Ja, det synes jeg da, det er. For retsgrundlaget i dag er udvandet så meget, at man udsteder softwarepatenter, siger Rina Ronja Kari.

Se også: Rusland mødes med EU og Ukraine for at tale om gas Rusland mødes med EU og Ukraine for at tale om gas

0 kommentarer
Vis kommentarer