Merkel og EU overvejer flere sanktioner mod Rusland

Rusland har ikke gjort nok for at nedtrappe Ukraine-krisen og risikerer sanktioner, siger Angela Merkel

EU's ministre skal snart mødes for at diskutere nye sanktioner mod Rusland, oplyser den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Udmeldingen kommer fredag på et pressemøde, hvor forbundskansleren kritiserer Rusland for ikke at gøre nok for at implementere Geneve-aftalen, der i sidste uge blev indgået mellem Ukraine, Rusland, USA og EU for at nedtrappe krisen i Ukraine.

For mens Ukraine har taget mange skridt for at implementere aftalen, har Rusland ikke levet tilstrækkeligt op til sit ansvar for at nedtrappe konflikten mellem den ukrainske regering og prorussiske separatister, mener Merkel.

- Jeg talte med den russiske præsident i morges (fredag, red.) og gjorde det igen klart, at Ukraine på den ene side har taget en række skridt for at implementere Geneve-aftalen, mens jeg på den anden side ikke har set Rusland gøre nok i forhold til aftalen, hvilket selvfølgelig ville have haft en effekt på separatisterne i Ukraine.

Angela Merkel overvejer mulighederne for at indføre flere sanktioner mod russerne, hvis hun ikke ser handling fra deres side.

- Rusland har magten, eller kunne have magten, til at få separatisterne ind på en fredelig vej med diskussioner om forfatningen og forberedelser til valget, men de signaler mangler vi stadig fra Rusland.

- Vi er derfor nødt til at reagere. Det vil være et fælles europæisk tiltag og et tiltag fra G7. På grund af de manglende fremskridt er vi nødt til at overveje yderligere sanktioner.

Udmeldingen fra Angela Merkel kommer på et fælles pressemøde med den polske premierminister, Donald Tusk. De to har i løbet af fredagen holdt møde om situationen i Ukraine.

0 kommentarer
Vis kommentarer