Måling: Dansk Folkeparti er større end nogensinde

I en meningsmåling fra Megafon får Dansk Folkeparti 22 procent af stemmerne - hvilket er rekord for partiet.

Kristian Thulesen Dahl er formentlig en glad mand, efter meningsmåling viser rekord til Dansk Folkeparti. (Foto: Polfoto, Jepser Mortensen)
Kristian Thulesen Dahl er formentlig en glad mand, efter meningsmåling viser rekord til Dansk Folkeparti. (Foto: Polfoto, Jepser Mortensen)

Noget tyder på, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, gør noget rigtigt. Hele 22 procent af de danske vælgere ville i hvert fald sætte deres kryds ved Dansk Folkeparti, hvis der var valg til Folketinget i morgen.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken.

Målingen kommer efter en uge, hvor Socialdemokraterne ellers har forsøgt at angribe Dansk Folkeparti med anklager om, at de er økonomisk uansvarlige. Men kampagnen har tilsyneladende ikke ændret danskernes syn på Dansk Folkeparti.

Socialdemokraterne står med sine 20,3 procent af stemmerne for fjerde Megafon-måling i træk til at være Danmarks tredjestørste parti. Venstre topper meningsmålingen med 26,4 procent.

Til gengæld kan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes partifæller trøste sig med, at det er anden Megafon-måling i træk, der byder på fremgang for regeringspartiet. Desuden er det første gang siden januar, at socialdemokraterne får mere end hver femte stemme.

Men her stopper glæderne også for Thorning og co. Lars Løkke og den blå blok øger nemlig forspringet. 57,5 procent af vælgerne vil i den nye måling sætte kryds ved et parti på den borgerlige fløj. Det samme gør sig gældende for 42,5 procent for de partier, der peger på Thorning.

0 kommentarer
Vis kommentarer