SF kræver også undersøgelse af Se og Hør

SF kræver ligesom Venstre Se og Hørs mulige misbrug af kreditkortoplysninger undersøgt, siger retsordfører

SF kræver, at Datatilsynet og politiet undersøger, om ugebladet Se og Hør fra 2008 til 2012 har købt fortrolige oplysninger af en ansat i Nets om kendtes, kongeliges og politikeres brug af deres kreditkort

Det siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen, som dermed tilslutter sig kravet fra Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen. Han kræver, at justitsminister Karen Hækkerup (S) straks får sagen undersøgt

- Så vidt jeg kan se, kan der være tale om brud på både persondataloven og straffeloven, og jeg kan kun kraftigt opfordre til, at både Datatilsynet og politiet går ind i denne her sag, så vi kan få klarlagt detaljerne, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Hun betegner det som "alvorlige beskyldninger", hvis et dansk ugeblad har bestukket sig til personlige og fortrolige oplysninger.

- Vi kan naturligvis aldrig gardere os mod, at en betroet medarbejder vælger, stik imod reglerne, at udlevere folks private oplysninger, og det har vi også et system, der kan tage sig af.

- Det alvorlige er, hvis man fra pressens side har opmuntret til det og betaler for det, siger Karina Lorentzen.

Sagen bestyrker ifølge hende behovet for en såkaldt overvågningskommission, som SF foreslog i sidste uge.

- Der er et voldsomt behov for at beskytte borgerne bedre mod misbrug af de meget tætte personprofiler, der kan tegnes af os alle, siger Karina Lorentzen.

0 kommentarer
Vis kommentarer