S: Datatilsynet må tjekke Se og Hør

Det er dybt alvorligt, hvis Se og Hør har købt kreditkortoplysninger, siger retsordfører Trine Bramsen (S)

Det er dybt alvorligt og klokkeklart ulovligt, hvis Se og Hør fra 2008 til 2012 har købt kendtes fortrolige kreditkortoplysninger af en ansat i Nets. Derfor skal Datatilsynet og politiet undersøge sagen.

Det kræver Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, i forbindelse med beskyldningerne i en ny roman, "Livet, det forbandede", af Ken B. Rasmussen, som har været journalist på Se og Hør.

- Sagen slår hul i vores tillid til, at de personlige oplysninger, vi leverer om os selv til Dankort-udbydere, opbevares fortroligt. Derfor er det vigtigt, at sagen undersøges af Datatilsynet og politiet.

- De mennesker, der måtte have været involveret i disse ulovligheder, må stilles til ansvar for deres handlinger. Det er dybt ulovligt, siger Trine Bramsen.

Dermed kræver et politisk flertal sagen undersøgt. Samme krav kommer fra retsordførerne Preben Bang Henriksen (V) og Karina Lorentzen (SF).

Trine Bramsen vil ikke sammenligne sagen med skandalen, der ramte mediemogulen Rupert Murdochs News Corporation. Skandalen med misbrug af fortrolige oplysninger tvang Murdoch til at lukke sladderbladet News of the World.

- Jeg vil slet ikke gøre mig til dommer over, om disse oplysninger er brugt ulovligt. Det er vigtigt at få undersøgt. Jeg håber da ikke, at det har fundet sted, så nogle mennesker har opført sig så fuldstændig uansvarligt.

- Men det er afgørende for vores retsfølelse, at sagen undersøges siger Trine Bramsen.

Hun ser intet umiddelbart behov for at stramme beskyttelsen af privatlivets fred ved at skærpe straffen for at misbruge fortrolige oplysninger.

- Lovgivningen er fuldstændig klar på dette område. Det er dybt alvorligt, og der er hårde straffe forbundet med disse forseelser, siger Trine Bramsen.

Spørgsmål: - Svækker sagen tilliden mellem politikere og journalister?

- Netop derfor håber jeg, at sagen ikke har noget på sig, siger Trine Bramsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer