Palæstinensere går efter internationale medlemskaber

Det Palæstinensiske Selvstyre vil optages i internationale organisationer, siger landet i en erklæring

Et medlemskort til flere internationale klubber står tilsyneladende højt på ønskelisten hos Det Palæstinensiske Selvstyre.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I en erklæring søndag oplyser den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, PLO, at den har vedtaget en plan om at forfølge medlemskab i 60 FN-organisationer og internationale aftaler.

Meldingen kommer fra PLO's centrale råd, der er under præsident Mahmoud Abbas' ledelse.

I erklæringen lyder det, at "der er behov for, at den palæstinensiske regering fortsat arbejder for at blive medlem af FN-agenturer og internationale konventioner i den palæstinensiske plan, der er blevet vedtaget, siger Bassam al-Salhi fra Folkepartiet i erklæringen ifølge AFP.

Hvordan Det Palæstinensiske Selvstyre skal opnå medlemskaberne, og hvilke organisationer det konkret drejer sig om, er endnu uvist.

Onsdag indgik PLO en forsoningsaftale med rivalerne fra Hamas. Samarbejdet indebærer blandt andet, at de to parter danner en fælles regering inden for fem uger.

Det træk fik Israel til at suspendere fredsforhandlinger, fordi landet "ikke vil forhandle med en terrororganisation, der kræver Israel tilintetgjort."

Hamas står på EU's terrorliste, og gruppen anerkender ikke Israels ret til at eksistere.

USA er mægler i de kuldsejlede fredsforhandlinger, der skal ende den årtier lange konflikt. Forhandlingerne har oprindeligt været sat til at slutte 29. april, men udsigterne til at nå den deadline er ringe.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, kalder palæstinensernes forsoningsaftale for "ikke hjælpsom" for fredsprocessen og siger, at både Det Palæstinensiske Selvstyre og Israel har kompliceret processen det seneste tid og gjort det svært at nå en fredsaftale.

- Det, vi ærlig talt ikke har set, er en politisk vilje til at tage svære beslutninger, og det er tilfældet for begge sider af konflikten, sagde præsidenten fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer