Olsen Dyhr storroser regeringens reformudspil

SF-formand hylder udspil til beskæftigelsesreform for dets fokus på uddannelse og den 'håbløse aktivering'

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, er mere end tilfreds med det udspil til en beskæftigelsesreform, som hendes tidligere regeringskolleger onsdag middag præsenterer.

- Som det ser ud lige nu, så er det virkelig en god reform, som regeringen lægger frem. For det første lægger den stor vægt på a-kasserne, siger hun til Ritzau.

Dermed henviser hun til, at a-kasserne ifølge flere medier skal overtage ansvaret for de ressourcestærke ledige fra jobcentrene det første halve år efter, at folk er blevet arbejdsløse.

Se også: Thorning: Regeringen vil uddanne de ledige og ufaglærte

- Derudover er der ingen besparelser, hvilket vil sige, at der ikke er nogen penge fra arbejdsløshedsreformen, der skal bruges på skatte- og afgiftslettelser, og det er helt centralt for SF, siger SF's formand og fortsætter:

- Og så kommer der et uddannelsesløft, og det er helt centralt, hvis vi skal kunne levere 30.000 flere faglærte i 2020.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger tirsdag aften til TV-Avisen på DR, at reformudspillet med navnet 'Vejen til varig beskæftigelse - den enkelte i centrum' årligt vil afsætte 500 millioner kroner til at uddanne ledige og ufaglærte.

Ifølge statsministeren indebærer reformen også, at ufaglærte og ledige skal kunne tage to års uddannelsesorlov for at opkvalificere sig i deres dagpengeperiode.

Derudover skal det være slut med de lediges seks ugers selvvalgt uddannelse.

Se også: Venstre: Der kan spares i jobcentrene Venstre: Der kan spares i jobcentrene

Pia Olsen Dyhr havde på forhånd håbet, at regeringen ville indlede et opgør med den meningsløse aktivering, som ledige bliver udsat for i dag. Også her ser det ud til, at SF får sit ønske opfyldt.

- Som jeg hører det, så er udspillet et opgør med spaghettitårne og pipfuglekurser, og jeg synes bare, at det er på tide, at vi får gjort noget ved den håbløse aktivering.

- Nu vil jeg bare komme med en stærk opfordring til regeringen om ikke at lade sig besnære af Venstre og pludselig få lyst til at lave besparelser. Regeringen har muligheden for sammen med SF, Enhedslisten samt Dansk Folkeparti at holde fokusset på de ledige, siger SF-formanden.

Se også: Mette F.: Arbejdsløse skal ikke betale skattelettelser

0 kommentarer
Vis kommentarer