Venstre efter Qvortrup-exit: Alt skal endevendes

Venstre mener, at 'alt skal endevendes'" i sagen om Se og Hørs mulige systematiske overvågning af kendte

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrups afgang som politisk kommentator på TV2 viser, at justitsministeren har behov for at få vendt alle sten i sagen om Se og Hørs påståede samarbejde med en PBS-ansat om overvågning af kongelige og kendte.

Det siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby.

- Det er nogle meget alvorlige beskyldninger, der er kommet frem mod Se og Hør de seneste par dage om overvågning af kongelige og kendte og andre i Danmark. De konsekvenser, vi ser nu, understreger jo bare alvoren i sagen og behovet for at justitsministeren endevender alt, siger hun.

Henrik Qvortrup trak sig efter godt et døgns mediepres fra den højt profilerede stilling som politisk kommentator på TV2. Og sagen rejser nu en række spørgsmål, siger Ellen Trane Nørby.

Se også: Mediejurist: Se og Hør-skandale strider mod presseetikken

- Det rejser en medieetisk dimension, som vi har set i Storbritannien med News of the World (en nu lukket søndagsavis, red.), og så rejser det et datasikkerhedsmæssigt spørgsmål, siger hun.

- For hvis det, der har været fremme, er rigtigt, så er der ikke god nok beskyttelse af danskernes personfølsomme oplysninger, og derfor skal justitsministeren sørge for, at vi får en afklaring på det her hurtigst muligt, siger hun.

Ifølge de oplysninger, der er lagt frem, så har Se og Hørs kilde hos det daværende PBS skaffet sig adgang til transaktioner fra kendte danskere og kongelige - oplysninger, som så skulle have tilgået Se og Hør, der via sminkede omskrivninger kunne berette om de kendtes indkøb og ferier.

Se også: Khader om Qvortrup: Jeg er faktisk ked af det

Københavns Vestegns Politi har iværksat en undersøgelse, som skal klarlægge, hvorvidt der er grundlag for at indlede en egentlig efterforskning af Se og Hør.

- Det er meget alvorligt, hvis beskyldningerne er rigtige. Det rette sted at få undersøgt, om der er begået noget strafbart, er hos politiet. Jeg er derfor glad for, at Københavns Vestegns Politi har taget sagen op, sagde justitsminister Karen Hækkerup (S) mandag.

Se også: Aller hyrer eksperter: Nu vil vi til bunds i skandalen

0 kommentarer
Vis kommentarer