Selvudnævnt borgmester: Vi vil vinde Slavjansk

Ifølge Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, er mange oprørere dræbt under offensiv i Slavjansk.

I en video på en lokal hjemmeside opfordrer oprørslederen og den selvudnævnte borgmester i Slavjansk, Vjatjeslav Ponomarjov, alle bevæbnede mænd til at kæmpe mod den ukrainske hær, der fredag morgen satte et angreb ind på byen, der ligger i det østlige Ukraine.

- Vi vil forsvare byen, og vi vil vinde, siger Ponomarjov, der var klædt i camouflageuniform og iført en skudsikker vest og hjelm.

Oprørslederen opfordrer samtidig kvinder og børn til at blive inden døre.

Fredag morgen indledte Ukraine, hvad de prorussiske separatister kalder et frontalt militært angreb på byen Slavjansk i det østlige Ukraine.

Pansrede køretøjer og snesevis af soldater rykkede hurtigt ind og fjernede ni af separatisternes vejbarrikader.

De prorussiske separatister slog dog tilbage med overraskende styrke, og to ukrainske helikoptere blev skudt ned. De to ombordværende blev dræbt.

Tabene på oprørernes side er ukendte, men ifølge Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, er mange oprørere blevet dræbt under den ukrainske offensiv i byen.

- De kriminelle har lidt store tab. Mange er dræbt, sårede, og mange er taget som fanger, siger Turtjynov i en tv-transmitteret tale.

Ifølge de pro-russiske separatister selv er tre oprørere og to civile blevet dræbt under kampene i Slavjansk.

Den ukrainske hær forsøger at genvinde kontrollen med byens rådhus, som i de seneste uger har været besat af de prorussiske separatister.

De militante har taget syv OSCE-observatører som gidsler. Heriblandt en dansker.

0 kommentarer
Vis kommentarer