Tidligere overvismand skal kulegrave pensioner

Torben M. Andersen skal stå i spidsen for ny kommission, der skal gøre pensionssystemet mere gennemskueligt

Det bliver professor, tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen Torben M. Andersen, der kommer til at stå i spidsen for den pensionskommission, som regeringen er klar til at nedsætte. Det oplyser Skatteministeriet.

Regeringen vil have en række eksperter til at endevende det danske pensionssystem de kommende to år og sikre, at det også i fremtiden vil kunne betale sig at spare op til alderdommen uanset lønniveau.

Problemet i dag er, at har man ikke en særlig høj løn, vil det for nogle ikke kunne betale sig at spare op, fordi opsparingen modregnes i offentlige pensionsydelser som ældrecheck, boligydelse og medicintilskud. Samtidig freder regeringen den danske folkepension på forhånd.

- Vi står med det problem, at almindelige familier rammes af en sammensat marginalskat på pensionsopsparingen, som i nogle tilfælde er langt højere end den, de betaler af deres indkomst, siger skatteminister Morten Østergaard (R).

- Nu vil vi lade en række eksperter gå systemet efter i sømmene, så vi kan få bud på et mere gennemskueligt pensionssystem, hvor det bliver attraktivt for alle at spare op til alderdommen, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Morten Østergaard siger, at der ingen nemme løsninger er, og det vil kræve et grundigt stykke analysearbejde at få skabt en holdbar løsning, så man ikke kaster sig ud i ændringer, uden at der er et fuldt og klart overblik over konsekvenserne.

- Men jeg er meget glad for og meget tryg ved, at Torben M. Andersen har sagt ja til at sætte sig i spidsen for opgaven. Han er den rette mand til at lede arbejdet med de kloge hoveder, som skal komme med bud på, hvordan vi skal skrue fremtidens pensionssystem sammen, siger skatteministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer