'Brede kæber forvirrer i paskontrollen'

Den konservative leder af Københavns Borgerrepresentation Rasmus Jarlov raser over, at Liberal Alliance har stemt ja til, at transseksuelle selv kan bestemme deres CPR-nummer

Rasmus Jarlov mener, at det vil forvirre, når transseksuelle selv kan bestemme deres CPR-nummer. Foto: Jan Sommer
Rasmus Jarlov mener, at det vil forvirre, når transseksuelle selv kan bestemme deres CPR-nummer. Foto: Jan Sommer

Det støder åbenbart direkte ind i konservative kerneværdier, at transseksuelle personer nu selv kan bestemme deres CPR-nummer.

I går blev loven om ændring af Det Centrale Personregister nemlig vedtaget, og det betyder, at transseksuelle kan få lov til at stå opgivet som det køn, de føler sig som - altså få et nyt cpr-nummer - også selv om de i virkeligheden slet ikke tilhører kønnet rent biologisk.

¨Vil Liberal Alliance ikke være venlige at forklare, hvorfor de i dag endnu en gang har stemt for en af regeringens kulturradikale dagsordener? Denne gang den såkaldte kønsskiftelov.

Hvorfor støtter Ole Birk Olesen og Anders Samuelsen, at sundhedsloven fremover skal operere med begreber som 'mænd med livmoder' og at mænd skal have lov til juridisk at skifte køn for derefter stadig at få ret til fertilitetsbehandling?, skriver han på sin Facebook-profil.

Praktiske problemer
Over for Ekstra Bladet uddyber han:

Se også: Nu må mænd føde børn

- Det giver nogle praktiske problemer. Personer som fysisk ser ud som mænd får pludselig juridisk status som kvinder. Det bliver svært at håndtere, og jeg kan ikke se, at man løser deres problem ved at kalde dem kvinder, når de har en mandlig fysik.

- Det er et forsøg på at beskrive virkeligheden som anderledes end den er. Det giver forvirring i paskontrollen, hvis folk har brede kæber og brede skuldre, og så nytter det ikke, at man laver en fysisk beskrivelse i passet af, at der er tale om kvinder. Det er selvfølgelig meget sympatisk, at man gerne vil hjælpe, men det ændrer ikke ved, at der er nogle ting, der er givne her i verden blandt andet menneskers fysik, siger Rasmus Jarlov.

- Er det ikke bare jer, der er gammeldags?

- Jeg synes ikke det er gammeldags at beskrive virkeligheden, som den er. Jeg undrer mig over, at Liberal Alliance stemmer for regeringens kulturradikale forslag, som handler om at omdefinere virkeligheden. Og det har lagt sig meget langt til venstre i flere spørgmsål blandt andet i udlæningelovgivningen, lyder det fra Rasmus Jarlov.

På Facebook svarer Simon Emil Ammitzbøl og afviser, at Liberal Alliance har stemt for et såkaldt juridisk kønsskifte.

' Vi stemmer ja til praktiske løsninger for mennesker, når nu et flertal har bestemt, det de har. Dertil kommer, at vi stemte for et forslag om, at folk selv kan bestemme, om de vil skifte fysisk køn (det faldt). Det blander vi os nemlig ikke i og synes heller ikke at staten skal. Hvorfor synes K egentlig det? Så hverken Anders Samuelsen, Ole Birk Olesen eller andre LA'ere har altså stemt for det juridiske kønsskifte, men vi har til alle tre forslag forholdt os til den konkrete virkelighed, skriver han.

0 kommentarer
Vis kommentarer