Folketingspolitikere har fået lækket følsomme oplysninger

22 folketingspolitikeres CPR-numre og andre personfølsomme oplysninger er blevet lækket på Twitter

En gruppe har taget ansvar for at lække 22 dolketingspolitikeres personfølsomme oplysninger. (Foto: Damian Dovarganes)
En gruppe har taget ansvar for at lække 22 dolketingspolitikeres personfølsomme oplysninger. (Foto: Damian Dovarganes)

En gruppe af hackere og whistleblowere har lækket folketingspolitikeres personfølsomme oplysninger, CPR-numre, privatadresser og mailadresser på Twitter.

Oplysningerne er angiveligt blevet frembragt på ulovlig vis, og omhandler oplysninger på 22 navngivne SF eller tidligere SF-politikere ifølge Ekstra Bladets oplysninger.

På en hjemmeside tager en gruppe, der underskriver sig som hackere og whistleblowere ansvar fra lækket, der skyldes, at en ny omstridt lov om cybersikkerhed netop er blevet stemt igennem.

- I flere måneder har vi observeret jeres hykleriske tilgang til debatten om misbrug af private oplysninger. I må være stolte af, at i endnu gang har udvidet det danske overvågningssystem, skriver de i en erklæring på engelsk.

- Vi har valgt kun at dele oplysninger på politikere, som har stemt for loven. De andres vil ikke blive offentliggjort, skriver de endvidere.

Gruppen kommer ligeledes med et opråb til den danske befolkning:

- Vi opfordrer alle borgere til at blive ved med at kæmpe for, at vores stemme skal kunne høres i disse tider. Du behøver ikke at være hacker for at afsløre korruption. Dine gerninger kan have stor indflydelse, skriver de i erklæringen.

Den nye lov om cybersikkerhed skal styrke Center for Cybersikkerheds mulighed for at undersøge og forebygge cyberangreb i Danmark. Loven har dog mødt stor modstand, selv om den er blevet stemt igennem af et bredt flertal i Folketinget.

Politiken har talt med forsvarsordfører Holger K. Nielsen, som bekræfter, at de CPR-numre som gruppen har lækket er hans.

- Det er da meget ubehageligt. Men så må vi forbedre it-sikkerheden i de systemer, vi har i SF. Jeg kan overhovedet ikke se nogen sammenhæng mellem det hackerangreb og loven om Center for Cybersikkerhed, som vi vedtog i går. Tværtom, siger han til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer