Foghs hemmelige taleskriver

Venstres kuglestøber, den 36-årige Christopher Arzrouni, lever et dobbeltliv

Christopher Arzrouni med sin kone Edith Tingstrup. (Foto: Carsten Ingemann)
Christopher Arzrouni med sin kone Edith Tingstrup. (Foto: Carsten Ingemann)
Følg Politik
Den 36-årige Christopher Arzrouni lever et dobbeltliv: Til daglig er den lavstammede og superbegavede akademiker leder af Dansk Industris erhvervsjuridiske afdeling.

Ved siden af arbejder han hårdt som en af Venstres ultraliberale ideologer - men altid ved at skubbe andre foran sig, der kan sige, hvad han mener. Og på det seneste altså selveste statsministeren.

Dansk Industri ønsker ikke, at deres medarbejder opfattes som en mand med en personlig, politisk dagsorden. Derfor skal det altid helst foregå pr. stedfortræder.

BRUGTE KONEN
Før jul var det hans kone, Edith Thingstrup, der blev skubbet ind i manegen. Hun forsvarede den fyrede spindoktor, Henrik Gade, i Kirkeministeriet, som var hængt ud som højre- og naziorienteret. Påstande, som Gade og hans støtter stærkt afviste, og den sag er ikke slut.

Gade er personlig ven og en mand, som Arzrouni elsker at diskutere sine yndlingsfilosoffer med. Bl.a. liberale guder som Karl Popper og Friedrich von Hayeck.

PINDS IDÉMAGER
En anden nær ven er Københavns Venstre-borgmester, Søren Pind. Bl.a. hævdes Arzrouni at være hjernen bag ideen i Søren Pinds bog, hvor Pind ville afskaffe alle overgangsydelser, og den reelle ophavsmand til Pinds '10 teser', der skabte megen ballade i Venstre sidste sensommer. Teserne vakte ingen jubel i Venstres top, og provokationerne gav faktisk lidt rimfrost i forholdet til folk som Claus Hjort og Anders Fogh.

En modstand som den ellers så behændige Arzrouni og hans kone blev fornærmet over, siges det i Venstre. Selv om nedkølingen gik mest ud over Søren Pind.

Arzrounis kone skal snart døbe Pinds søn. Hun er præst i Ledøje-Smørum, men det skal foregå i Christianskirken på Christianshavn. Pind junior skal hedde Theodore, med e, ligesom i præsident Roosevelts fornavn. Et e, der kommer til at kræve særlig tilladelse i Indenrigsministeriet, men sådan vil fru Pind altså have det.

Pind var også med til barnedåb hos Thingstrup og Arzrouni, da deres børn på to og tre et halvt år blev døbt.

HJÆLPEHJERNE
Lars Løkke Rasmussen, indenrigs- og sundhedsminister, brugte sidste forår Arzrounis analytiske evner, da der skulle brainstormes om Venstres nye principprogram.

Han er i det hele taget et partimedlem, som mange 'spiller bold med' forud for diverse udgivelser. Også Århus borgmester Louise Gade og Rikke Hvilshøj i Folketinget støtter sig til ham.

Han har også været personlig sekretær for Hans Skov Christensen i Dansk Industri.

Fogh og Arzrouni har kendt hinanden siden slutningen af 80'erne, hvor den diskrete kuglestøber blev sekretær for Venstre-folk som Helge Sander og Laue Traberg Schmidt. Kort efter skaffede han også Pind ind på Christiansborg. Pind startede som sekretær for Niels Anker Kofoed, fhv. landbrugsminister.

Senest har Arzrouni været en måneds tid i USA udvalgt af det prestigefyldte General Marshall Foundation. Det bliver man først nomineret til. Derefter skriver man et essay, som en komité vurderer. Samtidig skal man skrive forskellige anbefalere. Sidste år kom fire-fem danskere af sted.

- Fik du så Anders Fogh til at anbefale dig?

- Det vil jeg ikke kommentere, siger Christopher Arzrouni lidt kryptisk. Han vil i det hele taget ikke sige ret meget af hensyn til sin stilling i Dansk Industri.
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+