EU tøver med skærpede sanktioner mod Rusland

EU's hammer falder ikke med det samme, selv om Rusland ikke har opfyldt alle krav fra sidste uges EU-topmøde

Selv om Rusland ikke har levet op til de krav, EU-landenes stats- og regeringschefer stillede fra deres topmøde i fredags med en frist til midnat mandag, er EU ikke umiddelbart klar til at indføre skærpede sanktioner.

Det bekræfter diplomatiske kilder over for Ritzau efter et møde tirsdag formiddag blandt EU-landenes ambassadører i Bruxelles.

Flere lande har på mødet givet udtryk for, at der er brug for en fortsat, nøje vurdering af det, der kaldes en "blandet" og "flydende" situation.

Sidste uges EU-topmøde blev betydeligt mere konkret end ventet i sine konkrete krav til Rusland i Ukraine-konflikten.

Efter at lederne havde haft en lang debat med Ukraines nye præsident, Petro Porosjenko, opstillede topmødet fire krav, som Rusland skulle leve op til senest ved midnat mandag.

EU stillede blandt andet krav om overholdelse og overvågning af en våbenhvile, om løsladelse af gidsler - heriblandt tilbageholdte observatører fra OSCE - om at sikre ukrainsk kontrol over tre grænseposter og at der skal gang i omfattende forhandlinger om præsident Petro Porosjenkos fredsplan.

Det nævnes i topmødets konklusioner, at EU har forberedt sig på skærpede sanktioner. Men det står ikke tydeligt, at de vil blive udløst, hvis ikke parterne opfyldte alle krav ved fristens udløb 30. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer