Thorning igen igen: Jeg er glad for at være statsminister i Danmark

Helle Thorning-Schmidt svarer ikke på, om hun har bedt sig selv strøget fra listen over mulige kandidater

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Spillet om topposterne spidser til forud for topmødet i Det Europæiske Råd. Og statsminister Helle Thorning-Schmidt ser fortsat ud til at kunne spille en rolle. I hvert faldt svarede statsministeren ikke klart på, om hun har ønsket at få sit navn strøget fra listen over mulige kandidater til posten som EU-præsident.

Det skete på et kort doorstep-pressemøde i Bruxelles, da Thorning igen og igen afviste at svare på journalisternes spørgsmål, om hendes navn ikke længere er i betragtning til topposten som formand for Det Europæiske Råd.

Se også: EU-leder: Jeg ville vælge Helle  

- Jeg er rigtig glad for at være statsminister i Danmark. Det vil være det samme svar, uanset om man spørger en, to, tre eller fire gange. Jeg har sagt det samme til dem (afgående EU-præsident Van Rompuy red.), som jeg har sagt til jer: Jeg er rigtig glad for at være statsminister i Danmark, lød det bl.a. fra Thorning.

Og også statsministeren siger, som den tyske kansler Angela Merkel har sagt tidligere, at det kan være svært at få kabalen til at gå op.

Se også: Merkel: Vi bliver måske ikke enige  

- Nu skal vi finde en kandidat. Men det er ikke sikkert, vi bliver enige i aften. Det gavner ikke noget, jeg kommer med bud her. Der er mange konstellationer, jeg kunne tænke mig, Men vi skal først og fremmest blive enige om det. Vi vil gerne have enstemmighed.

Thornings klareste svar kom, da hun svarede den internationale presse på de samme spørgsmål om hendes kandidatur på engelsk.

- Jeg vil sige det samme som til den danske Jeg er ikke kandidat. Og jeg tror ikke, det er helt sandsynligt, at vi finder den færdige kandidat i aften.

Se også: Hulemøder lige nu: Thornings skæbnetimer i gang  

I den tilspidsede atmosfære ville Helle Thorning heller ikke svare på, hvem hun har anbefalet som dansk EU-kommissær for den nyvalgte kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

0 kommentarer
Vis kommentarer