Lidegaard vil gå efter Putins bagmænd

Rusland må øjeblikkeligt samarbejde om at give adgang til ulykkesområdet i Ukraine, siger udenrigsministeren

Danmarks og flere andre EU-landes udenrigsministre lægger ved begyndelsen af et møde tirsdag i Bruxelles op til, at det skal have mærkbare konsekvenser for Rusland og kredsen omkring præsident Vladimir Putin, hvis ikke der meget hurtigt kommer nye toner fra Moskva.

- Jeg håber, vi kan blive enige om, at hvis ikke Rusland øjeblikkeligt samarbejder om at få adgang til området, hvor det malaysiske fly er styrtet, og selvfølgelig med at få leveret ligene til blandt andet Holland, så mener jeg, at det skal have konsekvenser.

- Det er nu tid til, at Rusland ikke taler fred i de diplomatiske cirkler og så gør noget helt andet på jorden. Det er tid til, at Putin indser, at flytragedien har været et wake up-call - volden skal stoppe, siger udenrigsminister Martin Lidegaard på vej ind til mødet i Bruxelles.

Den danske minister siger, at man allerede er klar til at sætte flere navne på sanktionslisten over personer, der har et direkte ansvar for situationen i det østlige Ukraine.

Men han mener også, at EU skal gå skridtet videre og indføre sanktioner mod russiske oligarker, der materielt og økonomisk støtter Putin-styret i Moskva.

- Ja. Det er min klare opfattelse, at de økonomiske bagmænd, som støtter det her, dem bør vi gå efter nu. Dem bør vi gå efter i dag.

- Udfordringen, når man skal ind og ramme den type af mennesker, er selvfølgelig at finde beviserne mod dem og sikre, at man kan identificere, hvem det er.

- Men alle medlemslande har et ansvar for også at levere vores efterretninger ind på, hvem det er, der sidder bagved og er med til at finansiere hele det her cirkus. Det er tid til at tage fløjlshandskerne af for Rusland, siger Lidegaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer