7 ting du ikke vidste om Putin

Ensom, isoleret og dybt forfængelig. Sådan beskrives Vladimir Putin i et nærgående portræt

Ruslands præsident, Vladimir Putin. Hans vaner og dagligdag skildres i et nyt portræt i Newsweek. (Foto: AP)
Ruslands præsident, Vladimir Putin. Hans vaner og dagligdag skildres i et nyt portræt i Newsweek. (Foto: AP)

Vladimir Putin er én af verdens mest magtfulde mænd, men alligevel eksisterer der kun få personlige oplysninger om den russiske leder.

Det forsøger Newsweek nu at råde bod på i et detaljeret portræt af den gådefulde præsident på baggrund af en række interviews med folk fra inderkredsen.

Vladimir Putin fremstilles i portrættet som en ensom og isoleret mand, der arbejder til langt ud på natten alle ugens syv dage. Begge hans forældre er døde, han er skilt, og hans voksne døtre lever uden for landets grænser.

Han foretrækker at arbejde hjemme i privatboligen uden for hovedstaden og tager kun nødtvungent ind til regeringskontorerne i Kreml i det centrale Moskva.

- Han kan ikke lide Moskva. Trafikken, forureningen og de mange mennesker, og han finder køreturen gennem byen irriterende, hedder det i portrættet.

Putin beskrives desuden som en forfængelig mand, der er dybt optaget af sin egen sundhed og fysiske fremtoning, hvilket han plejer med motion og friske råvarer.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Her er 7 ting om Putin, du næppe vidste i forvejen:

1: Vladimir Putin indtager hver dag en proteinrig morgenmad med hytteost, frisk frugt og omelet, der gerne er tilberedt på vagtelæg. Frugten kommer i en kurv fra et landbrug, der drives af landets religiøse leder, patriark Kirill.

2: Han lader op til dagens mange møder og beslutninger i poolen, hvor han svømmer crawl i to timer. Han fortsætter morgenrutinen med styrketræning og motionscykel, mens han zapper rundt mellem de internationale nyhedskanaler.

3: Putin er ikke just en læsehest, og når han endelig griber en bog, er der tale om historisk litteratur om russiske krigsherrer og zarer. Det forlyder dog, at Putin en enkelt gang (i 2006) har læst en thriller – bogen Sankya, der handler om en flok arbejdere, der prygler korrupte tjetjenere.

4: Han tilbringer det meste af arbejdsdagen bag sit tunge skrivebord. Her er der ingen computerskærme, og præsidenten benytter gode gamle arbejdsredskaber som papirdokumenter og telefoner fra sovjet-tiden. Han har ingen fidus til internettet, som han opfatter som forvirrende og kaotisk.

5: Putin modtager hver dag presseklip fra udenlandske medier. Han foretrækker tyske medier, som han selv kan læse uden oversættelse, da han lærte tysk, mens han var udstationeret som KGB-agent i Dresden i det daværende Østtyskland. Han har desuden bedt sine rådgivere om at vise ham udenlandske satire-programmer, så han kan se, hvordan han bliver hånet i vesten.

6: Han taler ikke engelsk, men han arbejder på at lære det. I weekenden får han besøg af en privatlærer, og undervisningen ender ofte med, at Putin og tutoren synger engelske sange sammen.

7: Putin har kun få venner, og inderkredsen består typisk af gamle venner fra tiden som viceborgmester i St. Petersborg. De plejede at kalde ham for 'boss', men i de seneste år er de begyndt at kalde ham for 'zar'.

Læs forfatter Ben Judahs artikel i Newsweek her.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

1 af 2 
2 af 2 Ruslands præsident, Vladimir Putin. Hans vaner og dagligdag skildres i et nyt portræt i Newsweek. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer