Fogh tilbyder Nato-støtte til Ukraine

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, tilbyder politisk støtte til Ukraine, mens kampene intensiveres.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Følg Politik

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, er ankommet til den ukrainske hovedstad, Kiev. Her skal han mødes med blandt andre præsident Petro Porosjenko, premierminister Arsenij Jatsenjuk og udenrigsminister Pavlo Klimkin.

- Er landet i Kiev. Jeg er her for at tilbyde Natos politiske støtte til Ukraine og præsident Porosjenko, skriver Anders Fogh Rasmussen på Twitter.

- Dette besøg er vitalt for Ukraine, da det viser Nato's politiske støtte. Besøget står som bevis på, at den nordatlantiske alliance støtter den europæiske vej i udvikling af Ukraine, siger en talsmand for det ukrainske udenrigsministerium.

Besøget kommer, mens kampene igen ser ud til at intensiveres.

Ifølge AFP har den ukrainske regering skrottet våbenhvilen omkring nedstyrtningsstedet for passagerflyet fra Malaysia Airlines, fly MH17. Det sker, dagen efter det hollandsk-ledede undersøgelseshold afbrød deres undersøgelse på grund sikkerhedssituationen i området.

Nato hævdede onsdag, at 20.000 russiske soldater står klar langs den ukrainske grænse. Samtidig begyndte det ukrainske luftvåben angreb mod millionbyen Donetsk, der er en af rebellerne højborge.

Angrebene er blevet fulgt af granat-bombninger af byen torsdag, og én har mistet livet efter et angreb på et hospital i Donetsk.

Rusland fortalte tirsdag i FN i New York om, hvad den betragter som den forfærdelige humanitære situation i Østukraine og tilbød omgående handling for at afhjælpe problemet. Den ukrainske regering afslog tilbuddet.

Konflikten har siden april kostet næsten 1300 mennesker livet ifølge FN, mens FN's flygtninge-agentur, UNHCR, anslår, at 285.000 civile er flygtet. UNHCR advarer mod endnu større flygtningestrømme, hvis kampene intensivere.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.