Annonce:
Annonce:

Ny K-leder hvirvles ind i nye møgsager

Søren Pape Poulsen gik mod sine jurister i sag om lovliggørelse af en jagt- og fiskebutik i Viborg

Den nye konservative leder går mod sine jurister. (FOTO: Jens Dresling).
Den nye konservative leder går mod sine jurister. (FOTO: Jens Dresling).
Annonce:
Følg Politik

De konservatives nye leder Søren Pape Poulsen handlede i foråret mod sine juristers vurderinger i forbindelse med at lovliggøre butikken Jafi, der sælger jagt- og fiskeriudstyr, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Pape har ellers flere gange i en anden sag om et ulovligt sponsorat til fodboldklubben Viborg FF forklaret, at han kun træffer beslutninger, hvis han er overbevist om, at de er lovlige.

Men kort før sommerferien foreslog han som borgmester i Viborg Kommune at lovliggøre butikken Jafi til trods for, at både hans egne jurister og eksterne jurister fra Kommunernes Landsforening forinden havde vurderet, at butikken var ulovlig, skriver Jyllands-Posten.

Papes beslutning er "risikofyldt", mener Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

Annonce:

- Man skal have hår på brystet, før man er klogere end kommunens jurister, siger Bønsing til avisen og understreger, at Pape og byrådsmedlemmerne i K, V og DF, som stemte hans forslag igennem, kan blive mødt med både et straffeansvar og et erstatningsansvar.

Søren Pape afviser kritikken af, at han ikke har fulgt sine jurister vurderinger.

- Ellers var der ingen grund til at vælge politikere. Så kunne vi lige så godt lade embedsværket køre det hele, siger han til Jyllands-Posten.

I sagen om støtten af fodboldklubben Viborg FF belastes Pape også af nye oplysninger.

Pape og et flertal i byrådet pålagde nemlig ifølge BT Energi Viborg at betale dobbelt så meget for navnesponsoratet, som det reelt behøvede at koste det offentligt ejede selskab.

Den daværende formand for Energi Viborg og tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Benny Ragner, siger til avisen, at han ærgrer sig over det, han betegner som en overpris for stadionnavnet.

- Vores ejere (Viborg Kommune, red.) mente åbenbart, at navnet kunne sælges for det dobbelte, og det blev vi så pålagt at købe.

Annonce:

- Det generer mig ad helvede til for sige det ærligt. Jeg har altid kunne arbejde ting på plads i Energi Viborg til en fornuftig pris. Men det fik jeg ikke lov til her, siger Benny Ragner til BT.

Selv om Energi Viborgs bestyrelse havde sagt nej, tvang Viborg Kommune energiselskabet til at købe stadion-navnet for 3,25 millioner kroner i tre år.

Søren Pape Poulsen, der i slutningen af september på det konservative landsråd bliver valgt som afløser for Lars Barfoed, har ingen kommentar til BT's historie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: