Vestagers afløser: Stor støtte af regeringsgrundlaget

Der er ikke udsigt til, at Margrethe Vestagers afløser vil bryde med partiets linje på Christiansborg

Margrethe Vestager tager inden længe afsked med Folketinget, og det baner vej for et nyt ansigt på Christiansborg.

Det bliver den 51-årige Helge Vagn Jacobsen fra Humlebæk, der træder til, når indenrigs- og økonomiministeren forlader Folketinget til fordel for jobbet som EU-kommissær.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det var i morges, jeg fik at vide, at Vestager træder tilbage, siger Helge Vagn Jacobsen, der næppe havde forestillet sig at skulle i Folketinget i denne valgperiode, da han blot er andensuppleant i sit parti.

- Jeg er overrasket over, at både Christian Friis Bach og Margrethe Vestager forlod Folketinget i den her periode. Det havde jeg ikke regnet med, siger han.

Helge Vagn Jacobsen er uddannet cand.scient.pol. og har de seneste to år været vicedirektør i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han i 15 år har bestredet forskellige lederstillinger.

Endnu ønsker han ikke at fortælle, hvad han drømmer om at beskæftige sig med i sit nye job.

- Der er mange områder, jeg synes er spændende. Min plads bliver at tage nogle af de ordførerskaber, som vi kan blive enige om i gruppen. Og i og med at vi ikke er så mange, er der jo nok at tage fat på, siger det kommende folketingsmedlem.

I disse uger er særligt debatten om en eventuel ændring af dagpengesystemet et hedt samtaleemne, men der er ikke umiddelbart udsigt til, at Helge Vagn Jacobsen har tænkt sig at bryde med partiets linje.

- Det er ikke noget, jeg vil udtale mig konkret om. Men grundlæggende er jeg en stor støtte af hele regeringsgrundlaget, og deri står også det her om dagpengene, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer