EU dropper Rusland som partner

EU's kommende udenrigschef siger, at det er slut med det særlige forhold mellem EU og Rusland

Der er lukket for det varme vand i forholdet mellem EU og Rusland, konstaterer EU's kommende udenrigschef, Federica Mogherini.

Rusland er blevet strøget som en "strategisk partner" for EU efter Moskvas indblanding i den ukrainske krise.

- Jeg tror, at Rusland forbliver en strategisk aktør i regionale og globale spørgsmål, forklarer hun EU-Parlamentets udenrigsudvalg.

- Men jeg tror ikke, at Rusland længere vil være en strategisk partner. Jeg kunne ønske, at det igen i fremtiden vil være en strategisk partner, føjer hun til.

Mogherini overtager i november posten som EU's udenrigschef fra Catherine Ashton.

Hun er blevet mødt med skepsis fra de østeuropæiske EU-lande, fordi hun som Italiens udenrigsminister ifølge deres mening har været alt for eftergivende og venlig over for Rusland.

Italien har i dette halvår formandskabet i EU, og overfor parlamentet beklager hun, at den italienske regering i sit formandsprogram har betegnet Rusland som en "strategisk partner" for EU.

- Hvis der var en sætning i programmet, som jeg kunne stryge, så ville det være denne, forklarer hun de europæiske parlamentarikere.

Mogherini bebuder, at EU's sanktioner over for Rusland vil blive skærpet fredag, efter EU-landenes ambassadører onsdag har gennemgår den nye sanktionsliste.

0 kommentarer
Vis kommentarer