Efter nye EU-sanktioner: Nu svarer Putin igen

Fredag blev EU-landenes ambassadører enige om en ny runde sanktioner mod Rusland. Nu svarer Rusland tilbage

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Rusland sværger lørdag, at landet vil "reagere", hvis EU indfører nye sanktioner mod russere på grund af Ruslands rolle i konflikten i det østlige Ukraine.

EU har flere gange tidligere sanktioneret mod Rusland under den aktuelle konflikt, da EU-landene ønsker at straffe Rusland for landets støtte til de prorussiske separatisters fremfærd i Ukraine.

Fredag aften blev EU-landenes ambassadører enige om en ny runde økonomiske sanktioner mod russerne, og de ventes at blive implementeret allerede mandag.

- Med hensyn til den nye liste af sanktioner fra EU: hvis de bliver gennemført, vil der uden tvivl komme en reaktion fra vores side, lyder det i en udtalelse fra det russiske udenrigsministerium.

De nye sanktioner falder inden for finanssektoren, salg af våben, salg af andre varer end våben med mulig anvendelse inden for våbenindustrien, samt salg af varer til brug i olieindustrien.

Beslutningen om at give sanktionerne endnu en stramning blev truffet, efter at Nato bekræftede massiv russisk tilstedeværelse og russiske krigshandlinger i Ukraine.

Ifølge EU kan sanktionerne blive suspenderet, hvis Rusland trækker sine tropper tilbage fra Ukraine og lever op til en nyligt vedtaget våbenhvile i det østlige Ukraine.

De nye sanktioner lægger yderligere 24 personer til listen over folk, der er forment adgang til EU's 28 medlemslande. De ramte får også indefrosset deres økonomiske aktiver.

Men EU risikerer at blive offer for egne sanktioner, da Rusland leverer store mængder gas til en række af EU's medlemslande, og landet er også en voksende handelspartner.

Skrækscenariet er, at sanktionerne vil koste europæiske arbejdspladser og ramme eksempelvis danske virksomheder, som gør forretning i Rusland.

De første sanktioner blev vedtaget i marts.

0 kommentarer
Vis kommentarer