Regeringskilder i USA afviser: Kijev får ikke Nato-våben

- Ingen form for dødelig bistand er bliver givet til Ukraine, siger en højtstående amerikanske embedsmand.

USA har ikke tilbudt Ukraine militærhjælp i form af våben, der kan dræbe, som støtte til kampen mod prorussiske separatister, siger en højtstående amerikansk regeringskilde til Reuters.

Udtalelsen kommer, efter at en ukrainsk præsidentrådgiver har sagt, at fem Nato-lande ville yde våbenhjælp og militær rådgivning til Ukraine.

Den amerikanske regeringskilde, der har krævet anonymitet, siger, at "ingen form for dødelig bistand er blevet givet til Ukraine."

Ifølge den højtstående rådgiver for Ukraines præsident, Petro Porosjenko, skulle Kijev have fået lovning på våben og militær rådgivning på det netop afholdte Nato-topmøde i Wales, hvor Ukraines præsident var inviteret med som gæst.

Fem Nato-lande vil med USA i spidsen levere våben til Ukraine i kampen mod prorussiske separatister, der fortsat kontrollerer flere dele af det østlige Ukraine, siger den højtstående rådgiver for Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

- På Nato-topmødet blev der indgået aftaler om militære rådgivere og levering af moderne forsvarsmateriale fra USA, Frankrig, Italien, Polen og Norge, skriver rådgiveren Jurij Lytsenko på sin Facebook-side.

Nato har sagt, at alliancen ikke vil sende våben til Ukraine, der ikke er et medlemsland, men den transatlantiske forsvarsalliance har understreget, at individuelle allierede kan vælge at gøre det.

Rusland er stærkt imod, at Nato knytter tættere bånd til Ukraine.

Siden fredag har der løbende været modstridende meldinger om, hvorvidt våbenhvilen skulle være blevet brudt.

Få timer efter våbenhvilen blev indledt fredag, beskyldte de prorussiske separatister og den ukrainske hær hinanden for at skyde med raketter og artilleri nær byen Donetsk, men lørdag blev der meldt om ro langs kamplinjerne i det østlige Ukraine.

Foreløbig er 864 ukrainske soldater blevet dræbt under den nuværende konflikt, mens 3215 er blevet såret ifølge Ukraine.

0 kommentarer
Vis kommentarer