TV: Første danske udenrigsminister i Iran i 10 år: Enighed om kamp mod IS

Martin Lidegaard gav hånd med Irans udenrigsminister, da de to blev enige om, at Iran står bag NATO i indsatsen mod Islamisk Stat

Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard mødte sit iranske modstykke søndag, og det er første gang i over ti år, at en dansk minister besøger Iran.

Lidegaard havde taget turen til den iranske by Mashdad, omkring 750 kilometer fra hovedstaden Teheran, hvor den iranske regerings repræsentanter var på officielt besøg i provinsen.

Det Radikale Venstres Martin Lidegaard fik sig angiveligt en god snak med Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif, hvor de to blandt andet diskuterede den aktuelle sikkerhedstrussel fra Islamisk Stat.

Zarif understreger, at Irans regering anerkender den internationale indsats mod IS, men at han ikke mener, at Barack Obama og amerikanerne yder tilstrækkelig indsats i kampen.

Martin Lidegaard glæder sig dog over, at den iranske udenrigsminister nu har givet hånd på at bakke op om NATO´s indsats i nabolandet Irak, lige som flere andre lande i regionen, der er bekymret over Islamisk Stats fremgang.

Krig & katastrofer - 4. jul. 2014 - kl. 19:22 TV: Kvindesoldater vil stoppe ISIL

0 kommentarer
Vis kommentarer