Nicolas Sarkozy vender tilbage til fransk politik

Frankrigs tidligere præsident vil igen gå efter at blive leder for det konservative parti UMP

Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy meddeler, at han gør comeback i fransk politik, og han vil igen gå efter at blive leder for det konservative parti UMP.

Det skriver Nicolas Sarkozy på sin Facebook-profil.

- Jeg er kandidat til min politiske families lederskab, skriver Sarkozy.

- Efter en lang periode med refleksion har jeg besluttet at tilbyde det franske folk et ny politisk valg, skriver den 59-årige politiker.

Meddelelsen afslutter således måneders spekulationer om, hvorvidt den tidligere franske præsident ville vende tilbage til fransk politik i forbindelse med det franske præsidentvalg i 2017.

I 2012 tabte Nicolas Sarkozy præsidentvalget til den nuværende præsident - socialisten François Hollande.

Nicolas Sarkozy ses af mange af sine støtter som den eneste kandidat, der er i stand til at føre UMP til sejr ved præsidentvalget i 2017.

Den 59-årige politiker kommer imidlertid ikke sovende til posten som ny leder for UMP. En af de kandidater, der har meldt sit kandidatur, er nemlig Alain Juppé, der er tidligere premierminister og har siddet i regering, mens Sarkozy var præsident.

Den tidligere franske præsident står endvidere over for en række korruptionssager, der kan blive en stopklods for det politiske comeback.

I juli blev Sarkozy som den første tidligere franske præsident nogensinde tilbageholdt af politiet, mens de undersøgte ham for korruptionsanklager. Angiveligt skulle han have forsøgt at bestikke en dommer med en post i Monaco, hvis han fik lov at kigge med i en efterforskning.

Politiet faldt over sagen, da de undersøgte andre anklager mod Sarkozy om, at hans valgkamp i 2007 - da han vandt - skulle være finansieret af det daværende libyske regime under ledelse af diktator Muammar Gaddafi.

0 kommentarer
Vis kommentarer