Annonce:
Annonce:

Dansk Energi: EU-aftale skuffer på brug af energi

EU's ny pakke om klima og energi burde være mere ambitiøs, når det gælder energieffektivitet, mener elbranche

Annonce:
Følg Politik

Brancheorganisationen Dansk Energi, der repræsenterer elselskaberne, er skuffet over, at EU's stats- og regeringschefer har sænket ambitionen for mere effektiv brug af energien i 2030.

I stedet for det foreslåede sparemål på 30 procent endte tallet på 27 procent, da aftalen efter lange og vanskelige forhandlinger blev nået natten til fredag.

EU-Kommissionen har selv beregnet, at for hver procent energi, EU sparer på mere brændstoføkonomiske biler, velisolerede bygninger og effektive husholdningsapparater, kan man skære 2,6 procent af gasimporten.

Det påpeger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

- Det er lidt af en mavepuster, at ambitionerne på energieffektivisering er faldet til 27 procent. EU-Kommissionen pegede i sommer på, at når man anvender energien mere effektivt, så har det direkte indflydelse på gasprisen, samtidig med at importen af gas falder, siger han.

Det er altså både lavere gaspriser og mindre afhængighed af import fra eksempelvis Rusland, som er på spil, fremhæver vicedirektøren.

Regeringslederne burde ikke have slækket på målet, for det er at sælge ud af EU's fremtidige energi- og klimapolitik - og det gavner absolut heller ikke vores eksportmuligheder, mener Anders Stouge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: