Annonce:
Annonce:

Rusland: Vi er og vil altid være pålidelig gasleverandør

Europæiske gaskunder har altid kunnet regne med leverancer fra Rusland, siger landets energiminister

Annonce:
Følg Politik

Trods langstrakte og komplicerede forhandlinger om russiske gasforsyninger til Ukraine, slår Ruslands energiminister fast, at Europa og herunder Ukraine altid har kunnet regne med Rusland som energileverandør.

- Jeg vil gerne forsikre jer om, at Rusland altid har været en pålidelig leverandør af energi til Europa og andre kunder. Rusland har været, er og vil altid være en pålidelig leverandør, siger den russiske energiminister, Aleksander Novak, på et pressemøde torsdag, efter at EU, Rusland og Ukraine har underskrevet en ny gasaftale.

- Efteråret og vinteren er sikret i Ukraine, og leverancer til de europæiske kunder er ligeledes stabil. Vi er overbevist om, at vores forhold i fremtiden vil være konstruktivt, og at aftalen vil blive opfyldt, siger han.

De tre parter er nået til enighed torsdag aften efter langvarige forhandlinger i Bruxelles, hvor striden om prisen på den russiske gas har gjort forholdet mellem Ukraine og Rusland yderligere anspændt.

Med aftalen er ukrainerne sikret at kunne holde varmen i den normalt så hårde vinter, og EU's energikommissær, Günther Oettinger, ser det som et skridt i retningen af et bedre forhold mellem de to lande.

- Dette er måske det første tegn på en klog og velfungerende naboskabspolitik og er måske det første glimt af et mere afslappet forhold mellem de to nabolande, siger han.

Aftalen skulle sikre Ukraine gasleverancer frem til marts næste år, og EU har stillet med garantier for Ukraines gas-gæld til det russiske gasselskab Gazprom.

Rusland lukkede 16. juni i år for gassen til nabolandet Ukraine på grund af ubetalte gasregninger, der ifølge Ruslands statslige leverandør, Gazprom, løber op i milliarder af euro.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: