Annonce:
Annonce:

Minister: Slut med udenlanske sæsonarbejdere - ind med danskere

Virksomheder skal være bedre til at ansætte ledige danskere i stedet for udlændinge, mener regeringen

Henrik Dam Kristensen vil stoppe brugen af udenlandske sæsonarbejdere.
(Foto: Polfoto)
Henrik Dam Kristensen vil stoppe brugen af udenlandske sæsonarbejdere. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Staten skal ikke hjælpe udenlandske sæsonarbejdere til Danmark, mener regeringen, der derfor lukker den statslige rekrutteringshjemmeside seasonalwork.dk, hvor virksomheder hidtil har kunnet søge efter arbejdskraft fra udlandet.

Det oplyser den nye beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Berlingske.

- Det giver jo ikke mening, at vi aktivt bistår med at hente arbejdskraft ind, som vi selv råder over. Jeg vil ikke forbyde virksomhederne at ansætte udlændinge, men vi har altså nogle ledige, som gerne vil i arbejde.

- Med den nye beskæftigelsesreform sikrer vi, at de bliver bedre opkvalificeret, og at jobcentrene sætter fokus på at matche dem med virksomhederne. På den måde skal vi undgå, at virksomhederne ansætter udlændinge i en tid med ledige danskere, siger han til avisen.

Dansk Industris (DI) direktør, Karsten Dybvad, udtrykte tidligere på året ønske om, at regeringen skulle lempe adgangen til Danmark for faglærte uden for EU.

Derfor er lukningen af seasonalwork.dk ikke vand på DI's mølle.

- Vi har stigende problemer med at finde dygtige faglærte. Virksomhederne tager et samfundsansvar og giver selvfølgelig deres bidrag til erhvervsskolereformen. Den er bare ikke nok til at opfylde behovet for kvalificerede medarbejdere, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.

Henrik Dam Kristensen understreger, at regeringen fortsat ønsker at hjælpe de danske virksomheder med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, men han mener ikke, at der er brug for flere udenlandske faglærte i Danmark.

Enhedslisten erklærer sig meget tilfreds med beskæftigelsesministerens beslutning, fordi det ifølge partiet er en dårlig idé at hente udlændinge til landet, der kan være med til at presse lønnen ned.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: