Annonce:
Annonce:

Uvist om Israels ambassadør vender tilbage til Stockholm

Israel har endnu ikke besluttet, om ambassadørposten i Sverige skal nedlægges permanent

Annonce:
Følg Politik

Det er fortsat uvist, om Israels ambassadør i Sverige, Isaac Bachman, vender tilbage til Stockholm. Bachman blev hjemkaldt i protest mod, at den svenske regering i sidste uge anerkendte staten Palæstina. Sverige blev dermed det 135. land i verden til at gøre dette, men det første land, der som medlem af EU anerkender Palæstina som stat.

Den svenske regerings beslutning blev ikke godt modtaget i Israel, som udtrykte sin misbilligelse ved at trække sin ambassadør hjem. Hvorvidt og eventuelt hvornår topdiplomaten vender tilbage til Stockholm er uklart.

- Han befinder sig fortsat i Israel. Der er ikke taget nogen beslutninger endnu, oplyser den israelske ambassades chargé d'affaires, Uri Rothman, til det svenske nyhedsbureau TT.

En af de stærkeste reaktioner på den svenske anerkendelse af Palæstina kom fra Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, som betegnede det som 'en meget uheldig beslutning'. Israelske medier oplyste i sidste uge, at Lieberman overvejer helt at nedlægge diplomatposten i Stockholm.

- Stockholm er nødt til at forstå, at forholdene i Mellemøsten er mere komplicerede end saml-selv-møbler fra Ikea, sagde Lieberman ifølge Jerusalem Post.

Udenrigsministeren sagde, at den eneste mulighed for at nå frem til en aftale i Mellemøsten er gennem forhandlinger, og at handlinger som den svenske blot skubber en aftale længere væk.

Den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, svarede igen med et tilbud om, at hun gerne sender et Ikea-møbel til Lieberman, så han selv kan prøve at samle det.

- Han vil så finde ud af, at han har brug for en samarbejdspartner, samarbejdsevner og en god brugsanvisning, sagde hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: