Annonce:
Annonce:

DF skoser Venstres forslag om gulerodsbaseret starthjælp

Starthjælpen til flygtninge skal genindføres - indretningen af den kan diskuteres, siger Dansk Folkeparti.

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti vil ikke lægge stemmer til Venstres forslag om ændringer i starthjælpen. Venstre ønsker en ydelse på starthjælpsniveau med den mulighed, at udlændinge kan stige i ydelse op til kontanthjælpsniveau, hvis de viser vilje til at integrere sig i det danske samfund.

Men Dansk Folkeparti ser ingen grund til at øge de sociale ydelser.

- Det er ikke noget, vi bryder os om i Dansk Folkeparti. Jeg læser forslaget som om, at de lægger op til, at man kan få fuld kontanthjælp som flygtning, som man også kan få i dag under den nuværende regering.

- Selv om Venstre lægger nogle ekstra elementer ind for at få det, så kan jeg ikke se pointen i forslaget, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, til Ritzau.

Integrationsordføreren tager det forbehold, at han endnu ikke har set det endelige udspil fra Venstre, men en gulerodsbaseret ordning er ikke vejen frem.

- En øget indsats bør jo føre til, at man kommer ud på arbejdsmarkedet i stedet for at få offentlig forsørgelse. Jeg kan ikke se, hvorfor man skal indrette det sådan, at man kan få en større social ydelse, siger Martin Henriksen.

Henriksens parti ønsker starthjælpen genindført, men er åben for at diskutere indretningen af den, så længe det ikke medfører højere ydelser, end der var under den tidligere borgerlige regering, hvor Dansk Folkeparti var støtteparti.

Venstres nye forslag kan DF derfor ikke lægge stemmer til.

- Det er vores opgave at trække både den nuværende og en eventuel ny regering i retning af en strammere udlændingepolitik.

- Hvis Venstre mener, at man skal have en højere social ydelse end tidligere, så må vi trække i den anden retning og se, hvad der kommer ud af den forhandling, siger Martin Henriksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: