Asyltal i maj det laveste siden 2012

Antallet af asylansøgere i maj er på cirka 350 personer. Det er ifølge Statsministeriet det laveste antal i en enkelt måned siden 2012.

Antallet af asylansøgere i maj er på cirka 350 personer. Det er det laveste antal i en enkelt måned siden 2012, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin tale under afslutningsdebatten i Folketinget.

Asyltallet er faldet kraftigt hen over foråret.

- Mit fjerde pejlemærke var og er en konsekvent og realistisk udlændingepolitik. Vi skal have styr på tilstrømningen, siger Løkke.

- Der var brug for at stramme op. Prøv at forestille jer, hvis der ikke var blevet strammet op, lyder det.

- Regeringen fører en konsekvent udlændingepolitik, siger Løkke og tilføjer, at det ikke betyder, at Danmark kan læne sig tilbage.

De økonomiske vismænd, der offentliggjorde deres halvårsrapport tirsdag, påpeger da også, at den danske udlændingepolitik har haft en betydning for tilstrømningen.

- Der er en klar tendens til, at flygtninge søger mod de lande, hvor de nemmest kan få tilkendt asyl for dem selv og deres familie. Derfor må de politiske tiltag i Danmark samlet set antages at have påvirket antallet af asylansøgere i en negativ retning, skrev de.

60 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere