Australien vil modtage 12.000 flygtninge fra Syrien

Den australske regering vil fokusere på at hjælpe Syriens forfulgte minoriteter ifølge tv-station

Regeringen i Australien er indstillet på at lade 12.000 flygtninge fra det krigshærgede Syrien komme ind i landet.

Det oplyser den australske tv-station ABC News onsdag lokal tid.

Landets borgerlige premierminister, Tony Abbott, er fra flere sider blevet opfordret til at øge Australiens indtag af flygtninge fra Syrien, efter fotografierne fra en tyrkisk strand af en treårig dreng fra Syrien, der var druknet.

Søndag fortalte Abbott, at han blev berørt af fotografierne og var parat til øge andelen af syrere, der kan søge asyl i Australien.

Men Abbott sagde også, at Australien ikke vil ændre beslutningen om at modtage i alt 13.750 flygtninge fra forskellige dele af verden i år.

- Nej, vi vil foreslå at tage flere folk fra denne region som led i vores betragtelige engagement, sagde han på en pressekonference i hovedstaden Canberra.

- Vores fokus vil være på familier, kvinder og børn. Især fra forfulgte minoriteter, der har søgt tilflugt i flygtningelejre i nabolandene.

Det betyder, ifølge ABC News, at kristne, der er en minoritet i Syrien, vil have størst chance for at komme til Australien.

Borgerkrigen i Syrien er nu inde i sit femte år. Urolighederne har udløst den største strøm af flygtninge siden Anden Verdenskrig.

Sidste år kom godt 4400 personer fra Syrien til Australien.

Regeringen har onsdag også besluttet at give flere penge - 44 millioner dollar - eller cirka 200 millioner kroner - til at håndtere den syriske flygtningekrise.

Samtidig har regeringen onsdag også besluttet formelt at tillade australske kampfly at deltage i luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien.

- At ødelægge denne dødskult er det vigtigste. Ikke bare for at afslutte den humanitære krise i Mellemøsten, men også for at sætte en stopper for trusler mod Australien og verden, siger Tony Abbott.

I lighed med Danmarks deltagelse i den amerikansk ledede koalitionsstyrke har de australske krigsfly indtil nu kun være på missioner over Irak, hvor Islamisk Stat også har erobret store områder.

17 kommentarer
Vis kommentarer