Avis: Trump krævede godkendelse til svigersøn

USA's præsident, Donald Trump, har ifølge en avis blandet sig i Jared Kushners sikkerhedsgodkendelse

Præsident Trump med sin svigersøn og toprådgiver Jared Kushner. Foto: AP
Præsident Trump med sin svigersøn og toprådgiver Jared Kushner. Foto: AP

Præsident Trump skal sidste år have beordret sin stabschef til at sikkerhedsgodkende sin svigersøn og toprådgiver Jared Kushner.

Det siger anonyme kilde til avisen The New York Times.

Den daværende stabschef i Det Hvide Hus John Kelly har angiveligt skrevet i sine mødenotater, at han blev 'beordret' til at sikkerhedsgodkende Kushner.

Og det går stik imod, hvad Donald Trump tidligere har sagt.

Senest i januar udtalte præsidenten, at han 'aldrig var involveret' i Jared Kushners sikkerhedsgodkendelse, skriver avisen.

FBI's baggrundstjek af Jared Kushner stod på i et helt år. Efter Kushner i februar 2018 fik frataget sin midlertidige godkendelse af forbundspolitiet FBI, lykkedes det omsider i maj at få en permanent sikkerhedsgodkendelse på topniveau.

Det er ifølge en ansat i Det Hvide Hus ikke usædvanligt for en person, som har en baggrund i finansverdenen med mange udenlandske kontakter, skriver avisen.

Spørgsmålet blev dog yderligere kompliceret i forbindelse med den aktuelle undersøgelse, hvor særlig anklager Robert Mueller efterforsker eventuelle forbindelser mellem Trumps valgkampagne og Rusland.

Jared Kushner har holdt flere møder med blandt andre russiske forretningsfolk under valgkampen i 2016, Men det står endnu ikke klart, om disse møder skulle have udgjort en sikkerhedstrussel.