Avis: Trump vil fyre endnu en toprådgiver

Den amerikanske præsident vil finde en afløser til USA's nationale sikkerhedsrådgiver, H.R. McMaster

USA's præsident, Donald Trump, har planer om endnu en udskiftning i sin stab. Foto: AP
USA's præsident, Donald Trump, har planer om endnu en udskiftning i sin stab. Foto: AP
Følg Politik

USA's præsident, Donald Trump, har besluttet at erstatte sin nationale sikkerhedsrådgiver, H.R. McMaster.

Det skriver Washington Post.

Dermed foretager den amerikanske præsident endnu en udskiftning i sin stab. Så sent som tirsdag fyrede han udenrigsminister Rex Tillerson.

Donald Trump skal dog først have en afløser til McMaster klar. Derfor forventes sikkerhedsrådgiveren ikke at forlade posten med det samme.

Washington Post citerer fem personer, der har kendskab til planen.

Donald Trump med sin nationale sikkerhedsrådgiver, H.R. McMaster. Foto: AP
Donald Trump med sin nationale sikkerhedsrådgiver, H.R. McMaster. Foto: AP
 

Ifølge dem overvejer Trump adskillige kandidater til at tage over for McMaster. Blandt dem er den tidligere FN-ambassadør John Bolton og Keith Kellogg, der er stabschef i det nationale sikkerhedsråd.

I forbindelse med Trumps fyring af Rex Tillerson indikerede præsidenten, at det ikke var helt slut med at foretage udskiftninger i staben.

Washington Post skriver, at Trump aldrig kom godt overens med McMaster.

Blandt andet skal præsidenten have givet udtryk for, at McMaster, der er tidligere general i hæren, er for rigid. Trump er angiveligt også træt af, at rådgiverens briefinger er for lange og virker irrelevante.

OVERBLIK: De har forladt Trumps regering

Herunder ses et udpluk over topfolk, der har forladt Trumps regering - enten frivilligt eller ufrivilligt:

* Gary Cohn: Den økonomiske toprådgiver trækker sig, oplyses det tirsdag. Det skyldes ifølge medierne uenighed mellem ham og Trump om de toldsatser, præsidenten vil indføre på importeret stål og aluminium.

* Hope Hicks: Donald Trumps kommunikationschef i Det Hvide Hus trækker sig 28. februar, efter at hun under et vidneudsagn i Kongressen har tilstået, at hun har givet "hvide løgne" i præsidentens tjeneste.

* Rob Porter: Stabssekretæren trak sig fra sin stilling i begyndelsen af februar, efter at to tidligere ægtefæller havde anklaget ham for at have udøvet fysisk vold mod dem under deres respektive ægteskab.

* Steve Bannon: Den kontroversielle chefstrateg forlod i august sin post i Det Hvide Hus. Det skete, efter at avisen The New York Times kunne berette, at præsident Trump havde besluttet at fjerne Bannon fra posten.

* Anthony Scaramucci: Præsidentens kommunikationschef fik kun ti dage på posten. Han blev fyret 31. juli af Trumps nye stabschef, John Kelly, efter at Scaramucci havde langet ud efter flere toprepublikanere i en samtale med en journalist fra magasinet The New Yorker.

* Reince Priebus: Præsident Trumps første stabschef blev fredag 28. juli skiftet ud med den hidtidige minister for national sikkerhed, John Kelly.

* Sean Spicer: Han sagde op som pressetalsmand for Det Hvide Hus i uge 29, fordi han var utilfreds med ansættelsen af Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef i Det Hvide Hus.

* James Comey: Direktør for det amerikanske forbundspoliti, FBI, som havde stået i spidsen for en undersøgelse af Ruslands mulige indblanding i præsidentvalgkampen i USA i 2016. Han blev fyret af Trump i maj.

* Michael Dubke: Stifter af Crossroads Media, som trådte tilbage som kommunikationschef i Det Hvide Hus i maj.

* Michael Flynn: Trumps nationale sikkerhedsrådgiver trådte tilbage i februar 2017. Det skete, efter afsløringer af at han havde drøftet amerikanske sanktioner mod Rusland med den russiske ambassadør i USA, før Trump tiltrådte. Han havde desuden vildledt vicepræsident Mike Pence om samtalerne.

* Sally Yates: Fungerende justitsminister, som blev fyret af Trump i januar 2017, efter at hun havde beordret justitsministeriets advokater til ikke at håndhæve Trumps indrejseforbud.

(Ritzau)

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+