Bendt Bendtsen får kritik for dobbeltrolle i EU

Den danske EU-parlamentariker på top 10 over de EU-politikere med flest bekymrende bijobs ifølge organisation

Følg Politik

Af de 751 medlemmer af Europaparlamentet er Bendt Bendtsen blandt de 10 med mest bekymrende bijobs, skriver Politiken torsdag.

Det mener Corporate Europe Observatory (CEO), en organisation som overvåger lobbyisme i EU.

Torsdag offentliggør CEO en rapport om EU-politikernes bijobs, hvor Bendt Bendtsen spiller en hovedrolle. Organisationen mener, at Bendt Bendtsens bestyrelsesposter i bank- og shippingbranchen giver bekymringer om potentielle interessekonflikter.

- Bendt Bendtsen burde repræsentere vælgerne, det danske og europæiske folk, men på grund af hans bijobs lader det til, at han også repræsenterer virksomheder, som udøver lobbyvirksomhed mod parlamentet.

- Hans dobbeltrolle rejser en række spørgsmål, siger Olivier Hoedeman, der er medforfatter af rapporten fra CEO, til Politiken.

Organisationen hæfter sig ved, at Bendt Bendtsen er medlem af udvalg, der har stor indflydelse på vilkårene for de virksomheder, han sidder i bestyrelsen for.

Det gælder hans plads i bestyrelsen i Danske Bank samt flere shippingvirksomheder, som han besidder samtidig med, han sidder i udvalget for industri, forskning og energi, ligesom han er stedfortræder i udvalget for international handel.

Bendt Bendtsen mener, at kritikken fra CEO er 'noget vrøvl'. Bestyrelsesposterne har 'overhovedet ikke' indflydelse på hans politiske virke i parlamentet.

- Der er intet at komme efter. Mange politikere går efterhånden rundt i en osteklokke, så jeg kan ikke se, at det er et problem, at jeg har job ved siden af.

- Jeg mener faktisk, at jeg bliver en bedre politiker af at vide, hvad der foregår i det private erhvervsliv, siger Bendt Bendtsen til Politiken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+