Berlusconi får tre år i korruptionssag

Bestikkelse af senator koster Silvio Berlusconi en fængselsdom på tre år, som han formentlig ikke skal afsone

Berlusconi har igen haft fingrene for langt nede i kagedåsen (Foto: AP)
Berlusconi har igen haft fingrene for langt nede i kagedåsen (Foto: AP)

Så er den gal igen.

Italiens tidligere ministerpræsident og notoriske playboy Silvio Berlusconi blev i går aftes idømt tre års fængsel for bestikkelsen af en italiensk senator ved retten i Napoli.

Berlusconi var tiltalt for i 2006 at have bestukket senator Sergio De Gregorio til at forlade den regerende venstrefløj og i stedet støtte Berlusconis konservative opposition.

I forbindelse med retssagen har De Gregorio indrømmet, at han fik flere milioner euros af rigmanden. I følge De Gregorio gav Berlusconi ham to millioner euro, svarende til 15 millioner kroner, i kontanter samt en million euro i bidrag til et parti, han stiftede efter at have forladt Prodis koalition.

Tre års fængsel
Bestikkelsen var en del af en plan om at vælte den daværende regering under ledelse af Romano Prodi, som regerede på et meget snævert parlamentarisk flertal.

Retten fandt belæg for anklagerne og valgte derfor at idømme mediemogulen tre års fængsel, skønt anklagemyndigheden ønskede fem års fængsel. Foruden fængselsdommen valgte retten at udelukke Berlusconi for at tjene i offentlige embeder de næste fem år.

Berlusconis kompagnon De Gregorio fik en betinget dom på 20 måneders fængsel.

Slipper for straf - igen
Som så mange gange før, ser det dog ud til, at 78-årige Berlusconi kommer til at sno sig uden om straf.

Sagen forældes nemlig senere i år, før domstolene får tid til at behandle hans appelsag og dermed vil eks-ministerpræsidenten formentlig undgå tremmerusken.

Dommerne var seks timer om at votere før de kom ud og overgave dommen. Den ventetid slap hovedpersonen dog selv for. Han var nemlig ikke til stede i retten onsdag.

Det er langt fra første gang, at Berlusconi slipper uden om en åre lang fængselsstraf.

Berlusconi har haft et godt øje til den prostituerede Ruby Hjerteknuser, der på tidspunktet for 'romancen' kun var 17 år (Foto: AP)
Berlusconi har haft et godt øje til den prostituerede Ruby Hjerteknuser, der på tidspunktet for 'romancen' kun var 17 år (Foto: AP)

Tilbage i 2014 frikendte en italiensk appeldomstol Berlusconi for at have haft sex med en 17-årig prostitueret i den såkaldte ’Ruby Hjerteknuser-sag’. Tidligere havde en italiensk domstol ellers dømt den italienske playboy 7 års fængsel for sine seksuelle udskejelser, men den dom blev under stor opmærksomhed omstødt.

Dømt forbryder

Italieneren er dog langt fra urørlig.

Det er ikke lang tid siden, at den skandale-ombruste verdensmand færdiggjorde syv måneders samfundstjeneste, hvor han en gang om ugen har arbejdet med alzheimer-ramte patienter på et behandlingssted nær Milano.

En straf han blev idømt efter han blev kendt skyldig for skattesvig.

Berlusconi har hele vejen igennem nægtet sig skyldig i sagen om bestikkelse.

43 kommentarer
Vis kommentarer