Berlusconi idømt et års fængsel

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er dømt til et års fængsel for at have lækket materiale fra politiovervågning - han offentliggjorde et udskrift fra en politiovervågning i en avis han ejer

Silvio Berlusconi er nu dømt til et år i spjældet for at have lækket materiale i sin egen avis, angivelig for at skade en politisk rivals rygte.

Tidligere i dag blev den 76-årige politiker frikent for skatteunddragelse af landets højeste ankedomstol.

Berlusconi var anklaget for at have snydt det italienske skattevæsenet tilbage i halvfemserne, da han købte rettigheder til amerikanske film via sit medieselskab Mediaset.

Han kommer dog ikke til at afsone dommen førend alle ankemuligheder er udtømte, meddeler nyhedsbureauerne.
Nægter sig skyldig

Aflytningen indgår i en sag om en bankskandale i 2005, hvor indholdet af en fortrolig telefonsamtale blev offentliggjort af Berlusconis medier. Han har selv nægtet at have foretaget sig noget ulovligt, skriver Reuters om dommen.

Dengang slap oplysninger om forsikringsselskabet Unipols forsøg på at overtage en bank, Banca Nazionale di Lavoro, ud i medierne.

Aflytningsdommen falder på et tidspunkt, hvor den forhenværende ministerpræsident er optaget af flere andre retssager. Han står over for en retssag for at have haft seksuelt samkvem med en mindreårig.

Den meget omtalte sag, hvor Berlusconi står tiltalt for at have betalt en mindreårig prostitueret for sex, vil blive afgjort 18. marts, hvor der falder dom.
Fjerde sag

En fjerde sag om tv-rettigheder ventes afgjort 23. marts.

De mange domme falder midt i et komplekst politisk dødvande, der har ramt Italien efter sidste uges parlamentsvalg.

Fordelingen af stemmer resulterede i, at intet parti kan danne regering i støvlelandet på egen hånd.

Berlusconi fik næsten 30 procent af stemmerne, og han har derfor en nøglerolle i det nye parlament.

Centrumvenstre-lederen Pier Luigi Bersani har dog afvist at danne en samlingsregering med Berlusconi.

- Jeg vil gerne sige dette klart: Idéen om en stor koalition eksisterer ikke og vil aldrig eksistere, sagde Pier Luigi Bersani til La Repubblica i weekenden.

Bersani fremstår som vinder af mandagens valg, men hans sejr er ikke stor nok til, at han selv kan danne en levedygtig regering.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere