Berlusconi skal have hjerteoperation: Var tæt på at dø

Tidligere premierminister i Italien Silvio Berlusconi blev indlagt på hospitalet mandag med defekt aortaklap.

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Mediemogul og tidligere premierminister i Italien Silvio Berlusconi skal opereres i hjertet i midten af næste uge.

Det oplyser hans læge på et pressemøde torsdag.

Ved operationen skal Berlusconi have erstattet en defekt aortaklap, og operationen er ifølge lægerne absolut nødvendig. Da den tidligere premierminister blev indlagt mandag med en "defekt i hjertet", var han døden nær.

- Han kunne være død. Han var i en alvorlig og bekymrende tilstand, og han vidste det godt, siger Berlusconis personlige læge, Alberto Zangrillo, til journalister på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- For en mand, der vil opleve sin 130-års-fødselsdag, er det et meget ubehageligt bump på vejen, siger Zangrillo videre.

79-årige Berlusconi ventes at komme sig over operationen i næste uge i løbet af en måned. Han bliver behandlet på det private San Raffaele-hospital i Milano.

Operationen varer omkring fire timer. Der er en risiko på to til tre procent for at dø på operationsbordet. Uden operationen er "Berlusconis risiko for at dø i løbet af et år dog oppe på ti procent", lyder det fra Zangrillo ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den skandaleombruste politiker blev dårlig om natten mellem lørdag og søndag i sit hjem i Rom, skriver nyhedsbureauet dpa. Han undlod dog ifølge lægestaben at blive indlagt, fordi han ville stemme ved lokalvalget 5. juni. Det siger Alberto Zangrillo.

Berlusconi blev ramt af et hjerteanfald for ti år siden og har siden haft en pacemaker. Den blev udskiftet i slutningen af sidste år.

Han stod i spidsen for Italien som premierminister i fire perioder. Første gang, han satte sig på posten, var i 1994. Sidste gang var fra 2008 til 2011.

1 kommentar
Vis kommentarer