Bernie Sanders i valgkamp lover retfærdighed og Trump-opgør

Donald Trump er 'den farligste præsident i moderne amerikansk historie', siger Bernie Sanders på vælgermøde.

Den 77-årige senator Bernie Sanders har lørdag officielt taget hul på sin valgkamp frem mod det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Det skete, da Sanders holdt sit første vælgermøde, siden han 19. februar annoncerede, at han går efter at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Ved mødet i Brooklyn opfordrede han amerikanere fra alle samfundslag til at slutte sig til kampen for en politisk revolution.

Desuden varslede han et opgør med præsident Donald Trump, som han kalder 'den farligste præsident i moderne amerikansk historie'.

- Vi siger højt og tydeligt, at de underliggende principper i vores regering ikke kommer til at være grådighed, had og løgne. Det vil ikke være racisme, sexisme, xenofobi, homofobi og religiøs snæversynethed, siger Sanders.

Han er i øvrigt ikke selv i tvivl om, at han sikrer sig både Demokraternes nominering samt sejren ved præsidentvalget i 2020.

Sanders' mærkesager er blandt andet gratis adgang til sundhedsvæsenet, en minimumløn på 15 dollar - 99 kroner - og en reduktion af studiegæld.

Ved lørdagens vælgermøde i New York-bydelen Brooklyn lovede han samtidig at kæmpe for 'økonomisk retfærdighed, social retfærdighed, racemæssig retfærdighed og retfærdighed for miljøet'.

Det er anden gang, at Bernie Sanders forsøger at blive Demokraternes præsidentkandidat. Første gang var i forbindelse med valget i 2016. Her måtte han se sig slået af Hillary Clinton.

En lang række amerikanske politikere har meldt sig ind i kampen om at blive Demokraternes bud på USA's næste præsident.

Sanders bliver set som en af favoritterne til at løbe med nomineringen.

Han fik også en flyvende start på sin valgkamp. I løbet af det første døgn efter at have meldt sit kandidatur fik han støtte fra 223.000 donorer. De bidrog samlet set med 39 millioner kroner.