Betjente må ikke: Skat gjorde det 747 gange

Skats 747 besøg på privat grund uden dommerkendelser får De Konservative til at foreslå ændringer

Følg Politik

Skats inspektører må noget, som politiets betjente ikke må.

De må gå ind i din have og undersøge, om du får lavet sort arbejde uden at spørge en dommer om lov. Det har Skat gjort 747 gange siden 2012, hvor de fik mulighed for privat inspektion uden dommerkendelse.

Det viser et svar til Folketinget fra skatteminister Benny Engelbrecht(S), og det får nu De Konservative til at fremsætte et beslutningsforslag, der skal sende Skat ud på den anden side af havelågen.

- Det mest indgribende en offentlig myndighed kan, det er at trænge ind på folks private grund. Det er en forudsætning i grundloven, at ejendomsretten er ukrænkelig, siger Brian Mikkelsen, der er partiets skatteordfører.

Skat fik lov til at gå ind på folks grund uden at spørge, for at bekæmpe sort arbejde eller social dumping, hvor ansatte ikke får løn efter danske vilkår.

Så meget tjener de ansatte hos Ryanair

Der ikke findes nogen opgørelse, over hvor mange gange Skats inspektioner på privat grund har ført til sigtelser, bøder eller andre konsekvenser, oplyser skatteministeren. Det vil ifølge Skat være for ressourcekrævende at optælle.

Det mener Brian Mikkelsen er ødelæggende for grundlaget for en saglig debat om beføjelsernes effekt.

- Hvis vi skal have en saglig diskussion, bør det være sådan, at regeringen kan dokumentere, at det har en effekt. Det kan de ikke i dag, siger han.

- For at kunne diskutere det, er det vigtigt, at regeringen kan forklare, hvorfor de har indført det her.

Den konservative skatteordfører mener, at beføjelsen sammen med skatteministerens forslag om at genindføre en sladretjeneste, hvor borgere kan angive hinandens skattesynder, er symptomer på en ny tankegang på skatteområdet.

- Der er en tendens til, at Skat ikke længere er et serviceorgan, der respekterer, at borgere som udgangspunkt har ret. Nu har Skat en mistanke om, at vi alle sammen er skattesvindlere, siger Brian Mikkelsen.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.