Annonce:
Annonce:

Biden advares på det kraftigste før FN-topmøde

Præsident Joe Biden's allierede advarer om, at en manglende lovpakke for at reducere den globale opvarmning kan give alvorlige konsekvenser forud for FN-topmøde

Præsident Joe Biden bliver åndet i nakken af sine allierede. Foto: Brendan Smialowski / AFP
Præsident Joe Biden bliver åndet i nakken af sine allierede. Foto: Brendan Smialowski / AFP
Annonce:
Følg Politik

Den amerikanske præsident, Joe Biden, er under hårdt pres og bliver åndet i nakken af sine allierede.

Der er nemlig fortsat ikke landet en vedtagelse af en lovpakke i forhold til at reducere den globale opvarmning, og det sætter ekstra pres på USA forud for FN-topmødet (COP26) i Glasgow 31. oktober.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Den manglende aftale har medført, at der står rasende miljøaktivister ved portene til Det Hvide Hus, og præsidentens allierede har fået bekymrende panderynker over en klimadagsorden, der fortsat hænger i tynd tråd.

Annonce:

Præsidentens allierede advarer om, at tiden løber - både politisk samt videnskabeligt - for USA i forhold til at vedtage lovpakken, der skal reducere den globale opvarmning. Endvidere alarmeres der om, at en manglende aftale vil få andre lande til at gå i USA's fodspor, hvis der ikke er faldet en aftale på plads før FN-topmødet.

Ifølge The Guardian påpeger flere forskere, at denne undladelse kan føre til katastrofale hedebølger, oversvømmelser og naturbrande i fremtiden.

Tovtrækkeri i Det Hvide Hus
Der er tale om en lovpakke til flere milliarder dollars til sociale udgifter, der ifølge The Guardian betragtes som den mest omfattende klimalovgivning i USA nogensinde. Pakken indeholder blandt andet et betalings- og sanktionsprogram, der skal sikre, at forsygningsselskaber udfaser fossile brændstoffer fra USA's elforsyning.

Ifølge Niels Bjerre-Poulsen, lektor for Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, skal lovpakken vedtages udelukkende af demokraternes stemmer. Alle demokrater skal altså være enige, men på nuværende tidspunkt er det de to senatorer Joe Manchin fra West Virginia og Kyrsten Sinema fra Arizona, der spænder ben for den endelige lovpakke.

Annonce:

- Jeg tror, at de bliver enige på et tidspunkt, og så bliver lovpakken vedtaget. Men dets kritiske spørgsmål er, om noget med klima bliver pillet ud, før de bliver enige om prisen på pakken, siger Niels Bjerre-Poulsen til Ekstra Bladet.

- Hvornår tror du, at man kan lande en aftale. Snakker vi en måned? Et halvt år?

- Det kan ikke vare et halvt år. Det kan de ikke leve med. Jeg tror, at vi taler inden for en måned.

Lovpakken rummer også udvidelse af skattefradrag for ren energi og nye restriktioner for metan og en potent drivhusgas, der udledes fra olie- og gasboringer.

Pakken vil reducere amerikansk CO2 med cirka én milliard ton i 2030.

Trump trak USA ud af den globale klima-aftale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: