Blodbad i ny regering: Ministre flygter fra Boris Johnson

Boris Johnson sætter sit hold og både hyrer og fyrer rivaler, efter han er blevet ny premerminister

Boris Johnson lovede et 'no buts brexit' i sin første tale til folket. Video: AP

Det har været alt andet end en blød start i stolen som britisk premierminister for Boris Johnson.

Ikke mere end et par timer efter den 55-årige politiker officielt har overtaget nøglerne til Downing Street 10, flygter topmedlemmer af den konservative regering nu i hobbetal.

Senest den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, som har meddelt, at han trækker sig fra regeringen, efter at han blev spurgt, om han ville have en ny rolle.

Se også: Efter Boris' sejr: Finansminister trækker sig

Det skriver nyhedsbureauet Reuters onsdag eftermiddag, umiddelbart efter at Boris Johnson formelt er blevet premierminister i Storbritannien.

Da Det Konservative Parti skulle vælge deres kommende partileder og dermed Storbritanniens næste premierminister, stod valget i sidste runde mellem netop Johnson og Hunt.

Det blev en klar sejr til Johnson, der fik 92.153 stemmer. Det var knap dobbelt så mange, som Hunt fik.

Disse har forladt Johnsons regering

- Undervisningsminister Damian Hinds

- Justitsminister David Gauke

- Udviklingsminister Rory Stewart

- Skotland-minister David Mundell

- Finansminister Philip Hammond

Lederen af det britiske underhus har også bekræftet, at han forlader sin post.

Kilde: BBC

Boligminister trækker sig
Jeremy Hunts udmelding kommer kun minutter efter, at en anden minister trak sig fra Johnsons regering. Den nu tidligere britiske boligminister James Brokenshire skriver onsdag aften på Twitter, at han også forlader den britiske regering.

Han stopper ligeledes som konsekvens af valget af Johnson som ny formand for Det Konservative Parti og dermed premierminister efter Mays afgang.

Tidligere ambassadør får rolle
Det britiske handelskammer meddeler til gengæld, at deres direktør, David Frost, er trådt tilbage til fordel for en post i landets nye regering.

- Frost får uden tvivl en nøgleposition under de næste skridt af Storbritanniens forhandlinger om en skilsmisse fra EU, tilføjer handelskammeret. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

David Frost har en baggrund som diplomat. Han har blandt andet været ambassadør i Danmark fra 2006 til 2008.

Her er de nye ministre
Den nyindsatte britiske premierminister, Boris Johnson, har onsdag aften udnævnt den britiske indenrigsminister Sajid Javid som ny finansminister. Det skriver nyhedsburauet Reuters. De skriver også, at Priti Patel bliver ny indenrigsminister i den britiske regering.

Dominic Raab er blevet udnævnt til udenrigsminister i den nye britiske regering, hvor han altså erstatter Jeremy Hunt.

Herunder kan de se den fulde liste over medlemmer af regeringen, som enten er blevet fyret eller har forladt den af egen vilje. Listen er udarbejdet af The Suns politiske redaktør, Tom Newton Dunn.

Boris Johnson er briternes nye premierminister. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix Politik - 24. jul. 2019 - kl. 16:49 Vagtskifte i Storbritannien: Nu taler Boris for første gang

Se også: Boris er godt for guldprisen

Se også: Boris Johnson skaber bekymringer i erhvervslivet

Se også: Hvad' så, Boris

Boris Johnson er blevet udpeget som ny leder af det konservative parti i Storbritannien og derfor også som premierminister. Foto: Ritzau Scanpix Samfund - 23. jul. 2019 - kl. 13:05 'Storbritanniens Trump' er ny premierminister

254 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere