Bloomberg indrømmer: Brugte indsatte i valgkamp

Rigmanden Michael Bloomberg stopper brug af indsatte, som bidrog med billig arbejdskraft i hans valgkamp

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Michael Bloomberg indrømmer, at han som en del af sin valgkamp frem mod præsidentvalget i 2020 har anvendt arbejdskraft fra lavtlønnede indsatte i fængsler.

Det bekræfter den tidligere borgmester i New York og rigmand ifølge flere internationale medier i en meddelelse.

Det sker, efter at netmediet The Intercept har bragt en undersøgende historie om arbejdsforholdet.

Således har fanger, der arbejdede for en underleverandør til et firma, som Bloomberg havde en kontrakt med, stået for at ringe folk op i forbindelse med hans forsøg på at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Bloomberg fortæller dog i en meddelelse, at han satte en stopper for arbejdet, da han fandt ud af, at det skete.

Det gjorde han mandag, da han blev kontaktet af The Intercept.

- Da vi fandt ud af, hvilken sælgers leverandør som havde gjort dette, satte vi en stopper for vores samarbejde med firmaet og de folk, som hyrede dem, siger Bloomberg.

- Vi støtter ikke denne praksis, og vi er ved at sikre, at vores sælgere kritisk gennemgår deres underleverandører i fremtiden.

Det nu afbrudte samarbejde var med et telekommunikationsfirma ved navn ProCom.

Det står for at drive callcentre i New Jersey og Oklahoma.

To af firmaets callcentre i Oklahoma arbejder med udgangspunkt i statsfængsler, og et af disse callcentre var involveret i Bloomberg-kampagnen.

Hjemmesiden for The Oklahoma Department of Corrections oplyser, at indsatte maksimalt kan tjene 20 dollar svarende til cirka 135 kroner om måneden for "institutionelle job".

77-årige Michael Bloomberg er en pengestærk kandidat, men han er også en sen tilføjelse til kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Dog ligger han lige bag de førende i de seneste målinger.

I modsætning til de andre demokratiske kandidater planlægger Bloomberg at springe over de første fire primærvalg for at koncentrere sig om Super Tuesday 3. marts 2020, hvor det største antal stater holder demokratiske primærvalg.

88 kommentarer
Vis kommentarer