Bolsonaro tester igen positiv for coronavirus

Jair Bolsonaro, der har været i karantæne i halvanden uge, havde håbet, at den nye coronatest var negativ

Præsident Jair Bolsonaro blev onsdag spottet ude foran præsidentboligen Palácio da Alvorada i hovedstaden Brasília. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters
Præsident Jair Bolsonaro blev onsdag spottet ude foran præsidentboligen Palácio da Alvorada i hovedstaden Brasília. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters
Følg Politik

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, har igen testet positiv for coronavirus.

Det fortæller præsidenten selv til CNN Brazil onsdag. Bolsonaro siger videre, at han vil tage en ny test igen om et par dage.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Efter knap en uge i karantæne som følge af en positiv coronatest sagde Jair Bolsonaro mandag, at han ville tage en ny test, da han 'ikke kan holde ud' at være isoleret.

- Jeg vil vente med længsel (på resultatet af testen), for jeg kan ikke holde ud at være hjemme. Det er frygteligt, sagde Bolsonaro i et interview med CNN Brazil fra præsidentboligen Palácio da Alvorada i hovedstaden Brasília.

Siden begyndelsen af pandemien har den højreorienterede præsident afvist alvoren af coronavirusset og kritiseret de restriktioner, guvernører i flere brasilianske delstater har indført for at begrænse smittespredningen.

I interviewet med CNN Brazil mandag fortalte Bolsonaro, at han har det godt og hverken har feber eller åndedrætsbesvær. Han har heller ikke mistet sin smagssans, hvilket er et af de mest almindelige symptomer på Covid-19.

- Jeg ved ikke, om den nye test vil bekræfte virusset, men hvis alt er fint, vil jeg vende tilbage til arbejdet. Men det er klart, at hvis det modsatte er tilfældet, så vil jeg vente et par dage mere, sagde den 65-årige præsident til CNN Brazil ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han tilføjede, at han håber, at han kan være tilbage i omdrejninger inden for højst en uge.

- Men ellers er alt fint. Vi arbejder konstant via videokonference, og vi gør vores bedste for, at opgaverne ikke skal hobe sig op.

Efter USA er Brasilien det værst ramte land i verden med 74.133 coronarelaterede dødsfald og over 1,9 millioner bekræftede smittetilfælde.

Det viser tal fra Johns Hopkins University sent onsdag aften dansk tid.

Jair Bolsonaro oplyste i et tv-interview tirsdag 7. juli, at han er testet positiv for coronavirus efter at være blevet testet dagen før.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.