Borgmester dropper sit parti i protest: Fortsætter som løsgænger

Borgmesteren på Stevns er ikke længere medlem af partiet Venstre

Mogens Haugaard Nielsen har meldt sig ud af Venstre. Foto: Stevns Kommune
Mogens Haugaard Nielsen har meldt sig ud af Venstre. Foto: Stevns Kommune

Stevns Kommunes borgmester Mogens Haugaard Nielsen forlader Venstre og fortsætter som løsgænger, skriver Venstres partiforening på Stevns på sin hjemmeside.

Det fortæller TV2Øst.

- Borgmester Mogens Haugaard Nielsen, har her til aften (29. jan 2017) meddelt Venstre Stevns bestyrelse, at han melder sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger i kommunalbestyrelsen året ud, skriver formanden for Venstre Stevns, Birger Hauge, på hjemmesiden.

Udmeldelsen sker efter en periode med politisk uro i partiets lokalforening, hvor borgmesteren har mødt modstand fra flere af sine egne partifæller. I onsdags besluttede partiforeningen, at der skulle holdes nyt opstillingsmøde forud for kommunalvalget senere på året, og det er det, der ifølge TV2Øst har fået borgmesteren til at trække stikket.

- Afstemningsresultatet på Venstre Stevns’ Generalforsamling i onsdags om nyt opstillingsmøde eller ej stemmer ikke overens med min opfattelse af demokrati og ordentlighed. Dertil kommer den retorik som nogle Venstremedlemmer har benyttet både internt og i det offentlige rum gennem lang tid, skriver borgmester Mogens Haugaard Nielsen i sin begrundelse for udmeldelsen.

- Afstemningsresultatet, hvor 3/5 af de tilstedeværende stemte for nyt opstillingsmøde, viser mig, at min person vil være genstand for stadig strid i Venstre Stevns frem mod KV2017. Det ønsker jeg ikke for partiet. Jeg håber, at der med min afgang nu kan blive ro i Venstre Stevns, skriver Haugaard Nielsen videre.

118 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere