Borgmester efter fyring af kommunaldirektør: Det bliver dyrt

Slagelse-borgmester Sten Knuth forventer, at det kommer til at koste Slagelse-borgerne flere millioner, at han vælger at sige farvel i utide til sin kommunaldirektør

Slagelse-borgmester Sten Knuth (V) vil ikke sige så meget andet om fyringen af sin kommunaldirektør, end at det bliver dyrt. (Foto: Slagelse Kommune)
Slagelse-borgmester Sten Knuth (V) vil ikke sige så meget andet om fyringen af sin kommunaldirektør, end at det bliver dyrt. (Foto: Slagelse Kommune)

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Sådan lyder det igen og igen fra Slagelse-borgmester Sten Knuth (V) på de spørgsmål, som Ekstra Bladet forsøger at stille ham, efter at økonomiudvalget mandag eftermiddag besluttede at fyre den 61-årige højre hånd til borgmesteren, kommunaldirektør Søren Lund Hansen.

Sten Knuth har på ingen måde lyst til at komme ind på, hvad de uoverensstemmelser, som han har haft med Søren Lund Hansen, mere konkret går ud på.

Et medlem af byrådet fortæller til Ekstra Bladet, at byrådets medlemmer gennem længere tid har været klar over, at det har ligget og ulmet mellem jer. Hvad er det, der har ligget og ulmet?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Er det rigtigt, at du i forbindelse med orienteringen om beslutningen har sagt til de politisk valgte medlemmer af byrådet, at alle henvendelser fra pressen i den konkrete sag skal videregives til dig?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Artiklen fortsætter under billedet...

Søren Lund Hansen skal nu have forhandlet en fratrædelsesaftale på plads. (Foto: Slagelse Kommune)
Søren Lund Hansen skal nu have forhandlet en fratrædelsesaftale på plads. (Foto: Slagelse Kommune)

Sten Knuth deltog i juni 2014 ved Søren Lund Hansens 60 års reception på rådhuset. Her holdt borgmesteren en tale, hvor han blandt andet sagde til Søren Lund Hansen, at han var 'stolt af på kommunens vegne at have dig som kommunaldirektør'.

Hvad er der sket, siden du er kommet på andre tanker?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

I pressemeddelelsen skriver du, at I ser forskelligt på den fremtidige udvikling af Slagelse Kommune. Kan du komme ind på, hvad det nu er for en udvikling, som Slagelse Kommunes borgere så kommer til at opleve i forhold til ellers?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Se også: Kommunaldirektør fyret efter uoverensstemmelser med borgmester

Til gengæld vil Sten Knuth godt kommentere, hvad han forventer, der bliver konsekvensen ved fyringen af Søren Lund Hansen, som har været på åremålskontrakt med kommunen siden hans ansættelse i 2010. Senest blev hans ansættelse forlænget 6. oktober 2014, og Søren Lund Hansen skulle ifølge kontrakten egentlig have fortsat som kommunaldirektør frem til juni 2018.

Han bliver altså sat fra bestillingen næsten to et halvt år før. Og med en årsløn på 1,5 millioner kroner kan man forestille sig, at han via DJØF vil kræve fuld kompensation hos KL, der forhandler fratrædelsesvilkårene for Slagelse Kommune.

- Det vil komme til at koste. Og det vil også komme til at koste mange penge. Nu foregår der en forhandling mellem DJØF og KL. Hvis den er færdig i løvbet af i dag og i morgen, så når vi at få punktet med på den lukkede dagsorden til byrådsmødet på mandag. Vi har ingen intentioner om at skjule, hvad det kommer til at koste at afskedige Søren Lund, og hvis man vil vide det, kan man jo søge aktindsigt til den tid, siger Sten Knuth.

Søren Lund Hansen kom til Slagelse Kommune i 2010. Inden da var han kommunaldirektør i Ringsted Kommune. Og tidligere har han haft lignende stillinger i Sønderborg, Varde og Vissenbjerg kommuner.

Søren Lund Hansen har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelser.

84 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere