Boris Johnson på intensiv: Behandles af førende britisk lungelæge

Viceminister siger, at britisk premierministers tilstand er stabil på intensivafdeling, og at han får ilt

Journalister og fotografer har slået lejr foran St. Thomas Hospital i London, hvor premierminister Boris Johnson siden søndag har været indlagt svært syg af Covid-19. Foto: Henry Nicholls/Reuters
Journalister og fotografer har slået lejr foran St. Thomas Hospital i London, hvor premierminister Boris Johnson siden søndag har været indlagt svært syg af Covid-19. Foto: Henry Nicholls/Reuters
Følg Politik

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er på tredje dag indlagt på en intensiv afdeling på et hospital i London, hvor han tilses af en lungelæge, der ifølge en avis er en af Storbritanniens førende.

Over 55.000 briter er smittede med coronavirus, og dødstallet steg tirsdag med 786, så næsten 6200 mennesker nu har mistet livet under pandemien.

- Som jeg forstår det, så er premierministerens tilstand stabil, han føler sig godt tilpas og er i godt humør, siger vicesundhedsminister Edward Argar til Sky News.

- Han har tidligere fået noget ilt, men han er ikke i respirator, siger han.

Avisen The Times skriver, at Johnsons vedvarende høje feber er faldet, mens Daily Telegraph kan fortælle, at han behandles og tilses af en af Storbritanniens førende lungelæger.

- Han blev på arbejdet for at arbejde for dig, skriver avisen The Sun.

- Så bed for ham nu, lyder opfordringen.

Andre har peget på, at det kan være selvforskyldt, at den 55-årige Johnson nu ligger alvorligt syg på St. Thomas Hospital.

Han fortalt i sidste måned, at han ikke ville lade sig afskrække af coronavirus, og at han fortsat ville give hånd til alle. Hvilket han så gjorde, selv om der i det ørige Europa var strenge påbud om ikke at komme tæt på hinanden, endsige give hånd til andre for ikke at smitte med coronavirus.

Boris Johnson meldte sig 27. marts syg med Covid-19, der udløses af coronavirus, og gik i karantæne i embedsboligen Downing Street 10. Han blev søndag aften indlagt på St. Thomas Hospital med vejrtrækningsproblemer og kort efter overført til en intensivafdeling.

Udenrigsminister Dominic Raab, der fungerer som Johnsons vikar i regeringen, kalder ham en 'fighter'.

- Han vil komme tilbage og lede os gennem krisen i løbet af kort tid, siger han.

Eksperter påpeger, at det er alvorligt, når en patient overføres til en intensivafdeling.

- Der er ingen tvivl om, at som sagen har udviklet sig, så betyder det, at Boris Johnson er meget alvorligt syg, konstaterer Derek Hill, der er medicinsk professor på University College London.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+