Bosætter-kampagne på busser skal udvides

Foreningen bag omdiskuteret kampagne mod israelske bosættelser vil udvide og fremskynde en større kampagne

Følg Politik

En omstridte bus-kampagne, der opfordrede danskerne til at fravælge produkter fra de israelske bosættelser på Vestbredden, skal udvides og rykkes frem.

Og ikke bare i København, men i hele landet.

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, efter at Movia har besluttet at fjerne kampagnen fra busser i København, fordi selskabet mente, at den virkede "unødigt stødende".

- Vi fremskynder og udvider kampagnen, og vi er lige nu ved at finde ud af hvordan, siger han.

Den fjernede kampagne opfordrede til, at danske forbrugere går udenom produkter fra de israelske bosættelser eller på anden måde investerer i "bosættelsesindustrien".

Den skulle have siddet på 35 buslinjer i hovedstadsområdet, men er altså blevet fjernet. Og det er sket uden nogen god grund, lyder det fra Fathi El-Abed.

- Movia har beskyldt kampagnen for at være racistisk og diskriminerende, men det har forskere været ude og sige, at den ikke er, siger han og forklarer, at foreningens mål er at få kampagnen tilbage på lidt over 420 busser på landsplan.

Desuden varsler formanden en række andre kampagne-tiltag, blandt andet annoncer i de store dagblade.

Men først skal bus-kampagnen op igen, lyder det fra formanden, der mandag sender en mail til Movia for at bede om et møde med selskabet.

- Vi vil gerne i dialog med dem til at starte med. Hvis ikke de vil gå i dialog med os, er vi desværre nødt til at gå rettens vej, siger han.

Ifølge foreningen er de mandag gået i gang med at drøfte, hvordan kampagnen skal gøres større.

Oprindeligt skulle en landsdækkende kampagne først sættes i søen i slutningen af juni, men det nyeste mål er, at det skal ske "hurtigst muligt".

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+